setup nije isti, ja sam uzeo manje motore....
sad sam u fazi testiranja gyra, i razlika je strašna, HK401 je ok, ali je dosta živčan...
ako se stavi preslaba osjetljivost, onda ne drži dobro, a ako je prejaka onda je model jako živčan..... a problem je da je jako mali prostor između slabe i jake, tak da se treba igrat....
danas sam potrošio 8 baterija na micro malome trikopteru, na njemu su drugi žiroskopi, analogni.... taj trikopter je nastao jučer popodne i testiran je navečer u klubu na stolu
motorići na njemu su 5g outruneri, elise GWS 5x3
evo testni let tog malog modela
micro tricopter.AVImoram priznati da mali leti puuuno bolje od velikog, a za to su zaslužni isključivo gyraći
analogni gyro BA iz hobby kinga savršeno radi u spoju sa reglerima, ali opet je bitno podešenje
svaki gyro ima 2 ptenciometra jedan je za podešenje nultog položaja , a drugi za osjetljivost
da se podese sva 3 gyra potrebno je preko pola sata šrafanja, jako je bitno da su sva 3 savršeno isto podešena....
kad se jednom podesi, to je to, nema više nikakve gnjavaže, drže puno bolje i puno su smireniji od HK401, puno ugodnije i smirenije model leti sa njima
tak da najvjerojatnije oni idu na veliki model, a HK401 u neku drugu upotrebu ili smeće
svima koji se misle upuštati u izradu trikoptera, savjet....
trikopter leti i ponaša se kao helić, smireniji je od klase 450 helića, ali je to još uvijek varijanta helića, tak da ak niste letjeli nikakav heli, nakupite čim više sati prakse na simulatoru ili kupite jako puno elisa