je super je, da bar sutra neki Rolf Bakke opet izbaci kontroler za to pa svi mi sklepamo doma....
ali znaš li zašto su tamo one crvene lampe i 20 kamera okolo njega?
da bi se on orijentirao u prostoru, tj vanjsko računalo računa poziciju i upravlja njime,
kao što koriste u filmskoj industriji za 3D motion capture, pa to prenesu na animirani lik.
u zamračenoj prostoriji kamere love samo male IR reflektirajuće površine zakeljene po modelu, (a imaju ih i quad i prepreke iz filmića).
bez toga ne može raditi te akrobacije... pa sada, tko na livadu nosi hrpu reflektora i 20 kamera neka digne ruku
i zato te akrobacije nisu radili na otvorenome....
znači, to što on radi, uz sitne preinake može raditi bilo koji tri/quad/hexa/octo model,
pošto njime upravlja neko vanjsko računalo(zato je i dalje 'autonoman', upravlja sam, ali dio 'njega' je računalo na podu, a ne samo model u zraku),
za razliku od toga što si linkao, se prodaju kitovi za 1600 € hexa/octocoptera,
to je već 'pametan' model, jer on sam radi neke funkcije bez vanjske kontrole, ne prolazi kroz procijepe jasno, ali i ovo je nešto
link:
https://www.mikrocontroller.com/index.php?main_page=product_info&cPath=80&products_id=506&zenid=6b0faf942c7ba6bc319449f03ac84ac3video već linkan više puta po forumu:
HexaKopter - MikroKopterno ovdje razmjenjujemo iskustva iz prve ruke o jeftinim DIY verzijama
za ludiranje po livadi kojih ima sve više na forumu