Ide Cigo preko graničnog prelaza, gura bicikl i na biciklu džak.
Carinik ga pita:
- Šta imaš u tom džaku?
Cigo:
-Ništa, gospodin carinik, samo pijesak!
Carinik:
- Jaoo... Mene si našao da zajebavaš!
Uze carinik nož, izbode onaj džak, kad ono stvarno samo pijesak u njemu. Pusti ga carinik. Nedugo nakon toga dešava se ista scena, Cigo opet gura bicikl, na biciklu džak, opet carinik sumnja i izbode džak, ali u njemu samo pijesak. Ponovi se to još nekoliko puta, i naposljetku kaže carinik Cigi:
- Meni ovdje ništa nije jasno! Pustiću te od sada svaki put, ali da mi kažeš ŠTA ti švercuješ?
Cigo:
- Pa bicikle, gospodin carinik, bicikle...
Mislim da je ovaj vic na osnovu istinitoga dogadjaja u tada jos Sovjetskom Savezu,
U velikoj fabrici oruzja u Sovjetskom Savezu jedan nekvalifikovani Radnik koji je radio kao cistac u pogonu svaki dan nakon zavrsenoga rada je vozio kuci Tacke sa velikom vrecom punom Drvene Pilotine i samo jedan od brojnih Portira je sumnjao da nesto nije u redu i svaki puta detaljno pregledavao i dugom Zicom busio Vrecu sumnjajuci da je u njoj nesto skriveno ali nikada nista nije mogao da nadje,
posljednji radni dan prije odlaska u Mirovinu pitao je staroga, kazi mi sada sto si cijelo ovo vrijeme do sada radio, siguran sam bio svo vrijeme da nesto krades ali sada kako danas radis zadnji dan kazi mi,necu ti nista kunem se,
i stari mu odgovori, svaki puta sam vozio Tacke kuci !
To su pisale tada Novine da se stvarno desilo a dobro se sjecam 1969-te godine