Sve se može kad se hoće , no medjutim nisam siguran da li netko od Vas ima peć ili 5 osnu CNC glodalicu koju bi koristio da bi napravio jednu, deset ili sto turbina. Nemojmo pričat o nečemu što je vrlo teško ili gotovo neizvedivo ovdje kod nas.O financijama neću niti pričati, ne znam tko bi u to uložio novce s obzirom da je proizvodnja općenito u Cro u totalnoj banani Postoji razlog zašto se turbine lijevaju a ne rade po principu odstanjivanjem čestica.
Napraviti Inconel 713 ili 718 kod nas je SF. AKo netko od Vas krene sa izradom tog materijala tj super legure, svaka čast.
Inače se turbine kupuju lijevane kako je i Ivan rekao..naravno za ovu uporabu. Za avionske motore se kuju. Nakon kupovine turbine jedino što se obrađuje je centralni provrt,disk, krajevi lopatica, te brušenje radi balansiranja. Lopatice se ne obrađuju, možeš sam turpijicom malo pogladiti pa poslije sa brusnim papirom 1200 i vodom ako želiš glatkoću na napadnim ivicama.
Ja ne zalazim tako duboko da bih je išao izrađivati sa strojevima jer ih ne posjedujem.
2 hrenovka....ako posjeduješ 5-axis CNC glodalicu, izradi jednu.