Ajde da odgovori također početnik koji upravo ući letjeti
Za početak čini se da su prvi i zadnji model isti, samo različite cijene. Kod ovako jeftinih kompleta najveći je problem upravo poletjeti. Uglavnom mali rasponi krila, slabi motorići i ni-mh baterije sumnjive kvalitete teško će obradovati novog vlasnika, moglo bi se dogoditi upravo suprotno. Model leti slabo ili nikako, razbije se u času i eto problema i suza (ako se radi o dječjem poklonu).
Ja sam ispočetka mislio da se mali modelići lako voze, o onda sam vidio kako s njima i stari iskusni modelari muku muče i jedva ih održavaju u zraku. Za početnika svakako nešto velikog raspona krila i sporo u zraku, što leti više onako samo od sebe a ne iziskuje virtuoznost prstića po palicama. Već i vrapci na grani znaju za MPX easy star i to je sigurno najbolji izbor za početak, ali tada je financijska konačnica nekoliko puta veća od zadane. Ja sam se odlučio za samogradnju, to je jeftin ali i trnovit put do "uspjeha".
Znam da nisam pomogao konkretnim odgovorom, ali možda sam mrvicu razjasnio.
RC elektronika radi na bijeli dim. Kad bijeli dim izađe, elektronika je za baciti...