zanimljivo.. na temu naših zračnih snaga.. našlo se svega...
od toga su to gluposti, do jna i etc,,
Osobno kao neki junior modelar.. razbio sam barem 30 -ak modela..
Što zbog loše izrade, što zbog nekog trećeg faktora za koji nisam bio kriv, što zbog krive reakcije...
Bez obzira na to sve, mislim da bi naši piloti bili zadovoljni da im se kupe barem i takvi mig-ovi21 jer bi ih više bilo u zraku.
Da nam država nije takva banana, i da kreteni nisu pokrali lovu, sigurno bi tu bili lovci četvrte a možda i pokoji 5te generacije.
Osim toga.. po pitanju JNA... iz malenog iskustva što sam prošao po muzilu i lori i onoga šta sam vidio.. mislim da su bili sila, podjednako jaka kao i rusi, nakon drugog sv.rata valjda su se svi odlučili ukopavati i naravno prijavljivati valjda 1/3 onog šta su utrošili u naoružanje i tehniku primjeri su podzemni kompleksi, planine hangari i još gro takvih kompleksa dijljem cijele bivše jugoslavije.
Druga stvar.. šta se pokazala kroz povjest..
Tehnika nije važna, to su pokazali njemci, nedavno i JNA, a još bliže ameri po iraku i vietnamu..
Bitan je teren i ljudi koji na njemu žive. A po pitanju obuke.. hm.. najbolje da uglavnom pacifisti i oni koji su taj dio života izbjegli.. manje komentiraju