Lijo može i taj ali,
pitanje je što želiš...ista je stvar kao i kod impeler modela...u A-4 i Viperu imam isti set-up HET mini pro turbina i 2w-20. Zašto? Jer je to optimalan set-up za edf model do kojih 1.5 kg. E, sada. U ta dva modela mogao sam staviti motor koji ti spominješ i dobiti 1.4 kW ali po visokoj cijeni potrošnje. Mogao sam staviti i turbinu od 70 mm koja daje između 1700-2000W. I takva postoji. Moj setup daje 700W, ali vuče svega 42 A max. Ovaj daje 2 puta više snage, ali vuče 3 puta veću struju. Zahtjeva i kvrgu od reglera koji mora biti min 120 A, a on je velik i težak - imam ga u Mirageu. I sve to na 4 S koja onda mora imati daleko veći kapacitet nego koji sada koristim - dakle mora biti i gotovo dvostruko teža. Težina pri tom samo raste. Ovako dobijem od 5-7 minuta leta na Viperu bez da mučim bateriju, a ovako bi odbio jedva 2-3 minute. To je bio problem i s Hofmanovim motorima za impelere koji su davali veliku snagu ali i trošili puno struje tako da su se letovi doslovce sveli na nekoliko brisanaca. No, kome to odgovara odgovara.
Savjet je da sada na Nikšinom zagiju vidite što će se u smislu brzine postići na 4S i oko 700W snage glađom ostakljenom površinom. To vam može biti nekakav orjentir. No, nisam siguran da li se povećanjem snage kod propova proporcijonalno i povećava brzina. To je pitanje za iskusnije na području propova. Posebna je priča kada brzine pređu 200 km/h. Da bi dogurao na kojih 240-250 km moram uložiti i do osam puta veću snagu kod impelera.
Vidim da ste zagrizli i to mi je drago zato sam vam i bacio bubu u uho. U svakom slučaju koliko god snage nagurali u njega konačan rezultat će ovisiti o usklađenosti krila i svega ostalog što ćete na njemu napraviti. Evo za primjer Hetov ME 163 koji koristi Het 2w-20 na 4 S postiže ogormnu brzinu - 260 km/h. Dakle sve je u optimizaciji.
Što se tiče Race rata mislim da mi je Kristijan spominjao kako ludo lete već kod 150-300 W snage. No, mi uvijek želimo više.
HET ME-163 prop jet red
Product Code#:ME163red
Features: - Fiberglass fuselage
- Balsa covered foam wings
- All parts laser cut - Clear canopy
- Decal set
- Photo illustrated instructions on CD-ROM
Requires: - E-propeller
- 1 x 30mm spinner
- Typhoon EDF motors 2W, 3W, 4W or 2W-20
- 4 Channel radio
- HET-40-75A ESC
- 2 micro servos
Specifications: Wingspan: 920 mm
Weight : 580 - 1200 grams
Length : 670 mm
Warning: This is an extremely fast jet which can be flied over 260km/hr with 2W-20 motor. Advanced skill is required to fly this jet!! http://www.highendrc.com/index_eproduct_view.php?products_id=231 HET ME-163 Prop Jet available at www.TurboFanElectrics.com lp
Toni