Odg: RC paraglider2
Reply #39 –
Jučer sam konačno poletel sa paraTURBINOM,a dalje zaključite sami zakaj takav naziv.Krilo sam hvala bogu navezal kak spada i ne vuče ga za sobom.E sad da razjasnim pojam PARATURBINA.Da bi sve to letilo treba mu brzina onak od oka 30-40km/h.Izgleda nenadhebivo,a tek zvuk motora,uh ko avion od 3 metra raspona.Dere se ko da ga kolju ali isto tak i povuče.
Sve bi to bilo dobro da ga možeš kontrolirat.Krilo se napuhne i pruža žestoki otpor,tak dok pokušaš skrenuti,skreneš,a trike se podigne umjesto da potegne krilo.Bilo je puno poljetanja i krševa.Sve je tak dugo bilo dobro dok nisam pukel i otkril novu disciplinu u modelarstvu.BACANJE STANICE U DALJ i mogu Vam reči da su rezultati zapanjujuči!
Pa da nabrojim redom: automatsko startanje modela,nekontrolirano košenje trave,razbacivanje zemlje,veselo poskakivanje gondole uz mnoštvo zanimljivih zvukova,šrapneli elise sa miksom kamenja,iskrenje u travi usljed rezanja napajanja i puno zanimljivosti koje dižu adrenalin.
Šteta :neprocjenjiva,za sve ostalo tu je American expres i hoby king.
Dijelovi koji su u veselici dobili po tamburi: sva 3 kotača,prednji nosač kotača,porezane žice balans konektora na bateriji,porezano nekoliko špagi na krilu,2 elise,trike savinut van centra.
Stanica: NEOŠTEČENA!!
Zaključak:Gondola je definitivno preteška (1,5kg)jer sam prije poletel sa puno slabijim motorom a gondola je bila oko 1kg RTF.Pošto je tak teška treba veliku brzinu a onda je neupravljiva.Moguče je skrenuti dok se popusti gas i pomakne palica na MAX,a onda automatski gubi na visini i kontroli.
Planiram radit novi trike koji bu lakši i nebudem koristil BRAKE na krilu nego na sredinu ide princip vage kojim upravlja jedan servo.
Kolega KBelcar:Nisam te zval jer sam rastural kod vikendice....
Ajmo sa komentarima i slično...
Robi
Robert