HawkSky...crash...pomoć !!! January 06, 2011, 12:20:47 am Pozdrav ekipi !Ekipa....trebam pomoć, kako da najbolje pokrpam Hawka i sa čime, (koje ljepilo ? ) više mudrih glava zajedno pametnije su nego jedna !
Odg: HawkSky...crash...pomoć !!! Reply #1 – January 06, 2011, 01:19:44 am Pozdrav,Imali smo vrlo slićan problem, i riješili smo na sljedeći naćin: prvo ca cakom fiksirali (Loctite super attak, nije nagrizlo, probali prije na unutrašnjoj strani krila gdje se spaja), zatim sa 24 satnom epoxi smolom obljepili gdje je puklo i pojačali sa dva sloja 24 gramskim staklom. Nakon 30 sati model opet bio u zraku. Negdje sam čuo da ljepe i sa pištoljem za plastiku, ali nisam probao.To je moje iskustvo, možda netko ima bolji prijedlog...Romano
Odg: HawkSky...crash...pomoć !!! Reply #2 – January 06, 2011, 08:18:07 am Uzmes 5 minutno epoxy ljepilo i jednostavno zalijepis ...u roku od 10 min si ponovno u zraku...Provjerena metoda na easy staru barem sto puta
Odg: HawkSky...crash...pomoć !!! Reply #3 – January 06, 2011, 11:06:00 am Samo 5minutno ljepilo i ništa drugo!
Odg: HawkSky...crash...pomoć !!! Reply #4 – January 06, 2011, 04:27:40 pm 5 minutno i malo stakla okolo, ali ipak ostaviti preko noći da se osuši RC elektronika radi na bijeli dim. Kad bijeli dim izađe, elektronika je za baciti...
Odg: HawkSky...crash...pomoć !!! Reply #5 – January 07, 2011, 02:12:55 am OK...ekipa !Hvala na savjetima, danas ću ga probati zakrpati !
Odg: HawkSky...crash...pomoć !!! Reply #6 – January 07, 2011, 04:08:58 pm Ako ti se zuri uzmes pistolj na plastiku i za 2min. si u zraku Ljepio sam vise puta stiropor sa plastikom , treba samo pazit da se pistolj puno ne ugrije jer onda plastika istopi stiropor.
Odg: HawkSky...crash...pomoć !!! Reply #7 – January 09, 2011, 10:10:51 pm ma samo 5 minutni epoxi...na tom mjestu ljepljenja nebu nikad više puknul !!!
Odg: HawkSky...crash...pomoć !!! Reply #8 – January 09, 2011, 10:30:15 pm Pistolj za plastiku nije dobro resenje za ovakav vid lepljenja,jer ne trpi velika opterecenja. 5 min. epoxi koji se mesa u razmeri 1:1,i kupuje iz dve komponente u dva sprica,je idealno resenje jer sama smesa prodire u pore materijala ali ga ne nadjeda i prilikom spajanja se dobija trajan i efikasan spoj.U koliko dodje do nekog nezgodnog sletanja na spoju ne moze da pukne vec samo na neko drugo mesto.Pozeljno je znati da na temperaturi od 25-30 stepeni celzijusovih se najbolje mesaju ove dve komponente i na toj istoj temperaturi se susi za 5min.Sto je temperatura niza susenje se takodje biti duze ali ne znaci da nece da bude kvalitetno.....Pozzzz Soprano.....
Odg: HawkSky...crash...pomoć !!! Reply #9 – February 03, 2011, 09:51:26 pm ja sam svoja krila na cessni pokrpao ovak, zapiknuo sam čačkalice kroz krila, dakle pol čačkalice u jedan pol u drugi komad krila, onda sam ju izvadio (čačkalicu) namazao epoxy ljepilom i vratio nazad u rupe koje su nastale njenim vađenjem, komplet krilo od cessne sa 4 čačkalice učvrstio i to je to drži super, ne kuži se da je puklo i have fun with my funjet, it' ultra fun flyfly mirage 2000