Pozdrav svima
evo nastavka teme. Došao godišnji i ljepše vrijeme a i djelovi iz Giantcod.co.uk vrlo brzo. No imao sam prećih stvari nažalost pa helići su čekali.
Problem se dakle vrtio oko krivo izbušene sredine swashplate. Zamjenio sam glavni zupčanik i bilo je bolje. No pomicanje ručica spojenih na swash je bilo konstantno napred nazad sve jače s obzirom na vrtnju motora i same osovine. pa sam naručio novi swash.
[attach=1]
S novim swashom sve štima. koliko vidim vibracija nema. Znači riješeno.
Probao sam testno zavrtiti elisu i radio ok. Osim glupe greške. Naime nisam zalijepio pinion na motor pa je nakon pola minute počeo se vrtiti motor u praznom hodu. Popravljeno, novi hex šarafić isti pinion i mnogo CA ljepila.
Postavke koje sam koristio. Stavio sam pitch otprilike od 1 do 9,5 stupnjeva. Za početak da vidim kako uopće stvar reagira. expo na -35 i Dual rate na 50% nemam pojma jesam li trebao to, no ograničio sam da pokreti u početku budu skroz mali. throtle je mislim u početku negdje 65 70 75 80 85 no očito da ću se igrati s tim postavkama još mnogo puta. Nekako sam se ipak bojao te elise. No definitivno izgleda da ću se još dosta igrati s postavkama.
Isto tako primjetio sam da ekipa stavlja ESC napred reciver iza. No jedini ESC koji imam je 60A pa ne stane baš napred kak spada. Uglavnom helić je balansiran, pa pretpostavljam da ne smeta.
[attach=2]
Usput vidio sam na netu da ljudi koriste za trening one šipke s kuglama na kraju, training kit. Pa sam odlučio to napraviti. Dvije 3mm CF cijevi od 75cm i 4 stiropor kugle s izbušenim rupama, ne do kraja. Cijevi su ugurane u rupe s vrućim ljepilom na vrhu cijevi, koje je malo rashlađeno da se stiropor ne rastopi. Izgleda dosta čvrsto, no vrijeme će pokazati. Privremeno sam učvrstio taj komemade training kit s obićnom ljepljivom trakom dok ne smislim nešto bolje. Možda neki sistem koji bi omogućio skidanje po želji.
[attach=3]
Prvo odljepljivanje od zemlje se dogodilo na terasi 3x3m. helić je lagano klizio u desno, paralelno i možda vrlo malo zakretao se u lijevo. Nagib sam sredio jer sam primjetio da swash baš i nije turbo ravan. E sada ostaje samo gyro. I to nemam pojma iskreno kako da radim.
Imam sve isprogramirano. th-cut itd. no prekidać D na F7C trenutno radi slijedeće. Naime jedna pozicija čini gyro da stalno vraća u početnu poziciju, a druga pozicija da kada cimnem palicu lijevo ili desno ostane u toj poziciji.
Molim pojašnjenje?