ma da tako sam i ja razmišljao al onda kad skužiš da neces moc bas nekak letit s tim jeftinim setupom..npr. pošteni žiroskop košta od 500- 1000 kn, ovaj hk401b 50..to nemre radit, a to su rekli i pravi heli-piloti..
robi:
http://www.flyfreak.net/helikopteri/pregled-ziroskopa/
simpi:
http://www.flyfreak.net/helikopteri/t-rex-500-clone/
a glupo mi je letit s žiroskopom od 1000 kn i svim ostalim u vrjednosti 500(mislim na apsolutno cjeli heli )..
ak se nešto potrga, kupiš novo(npr. sablje),pa nece se sigurno potrgat cjeli heli..
Lp.
vjeruj nije glupo
kupiš spartan quark, jedini gyro koji bum ja ikad hvalil
uglavnom nisi letel helić dok nisi probal spartana
ili neki gyro tog ranga.....
kod kupnje tih jeftilen helića, obavezno uzeti cijeli full alu ili alu karbon.... jer plastične verzije osim kaj lakše pucaju znaju biti jako opasne......
jer se nemreš baš 100% pouzdati u kvalitetu plastičnog helića klase 450 koji cijeli košta 9,99$
uzmeš 450MT, par komada..... i brdo potrošnih dijelova.... i možeš lupati bez brige
dobro zaštitiš gyro, staviš ga sa doljnje strane frejma, a ne gore kek večina radi.... jer ti ga padelsi ili elise jako lako polupaju kod crasha.....
stvarno mislim da za početak je najbolji 450MT iz kine, jer ak ništ drugo čovjek se lakše nauči letjeti jer nema onaj pritisak u glavi kolko sve to košta nakon crasha.....
dopustiš si stvari koje inače nebi sa nekoliko puta skupljim orginalom......
naravno orginal ima svoje prednosti, bolja mu je kvaliteta nekih dijelova, ali nakon nekog vremena provedenog u zraku, lako kupiš orginal dijelove za kojima se pokaže potreba.....
a oko trganja cijelog helija
nije baš neki poroblem potrgati cijeli
u biti ti se niti ne moraš truditi previše, on sam sebe potrga dok lupi
u špici svoje heli karijere imal sam 6 komada kineskih 450setki i punu vreču dijelova za iste.....
razbijal sam ih na normu, ko da nisu moje.... nije tolko bilo financijski zahtjevno, jer su dijelovi stvarno jeftini, kolko me živciralo stalno slaganje modela od nule.....
jer sam stvarno forsiral divlje letenje a model je dosta mali i nije za odlaziti baš predaleko od sebe jer se dosta lako pogubiš....
nakon kaj sam se riješil sveg kaj je imalo veze sa helićima, prešel sam na multikoptere, oni su stvarno divota.....
prelazak sa helića na multikopter je stvarno smirujuć, puno su pitomiji od helića, puno manje pokretnih dijelova, puno manje štete kod pada....
a opet mogu sve akrobacije ko i helić osim letenja naopak(mogu i to ak se stavi elisa sa promjenjivim korakom.... ali onda to opet jako poskupljuje cijenu crasheva)
evo, tolko u "kratko"