ne znam koliko ce ovo pomoci ali moram reci sto mislim o ovom projektu..
kao prvo nemam iskustva sa nicim preko 2,6 m a pogotovo od deprona pa necu puno pametovati..
gradnju si zapoceo koristeci tehnike kojom se grade obicni depronci a na ovaj raspon mislim da nebu islo tak
, treba dobro promisliti prije nego potrosis vrjeme na to...
svi znamo da se ti ribicki stapovi jako savijaju a tu imas prvi problem, vise ti ne nosi remenjaca vec samo vanjska ljuska a ona je od deprona i tu ti dolazi do pucanja bez obzira na samoljepljivu traku , u svakom slucaju ovo sto si obukao remenjace u stirodur poboljsava situaciju ali dali dovoljno ?
ovo mora letiti jako sporo i bude velikih problema sa eleronima ... zamisli krila ce se gibati sigurno 15-20 cm na vrhu gore dolje prilikom opterecenja i sad sve to bude klimavo kod koristenja elerona
ne zelim te obeshrabriti, vec samo potaknuti da uzmes u obzir neke stvari koje pricam iz iskustva (sa puno manjim deproncima) a na ovom bi trebalo biti jos vise izrazene ..
i sam sam u par navrata radio jedrilice od deprona (1,6m) i samo jedna je bila savrsena a imao sam i ovakvih idea ali nikada realiziranih
i sam zelim da se ukljuce oni koji znaju vise od mene .... zanimljiva tema