Odlican model, svaka cast !
Jednom davno radio sam isto takvog sa OS.91 i Dynamax impellerom, bio je 2000N varijanta, dvosjed sa malom grbom po trupu iza kabine,
mislim da .dxf ili .dwg nacrt jos uvijek kruzi internetom.
Tezina na ovom modelu nije bila nikakav problem, medutim kod naglog skretanja znao je izgubiti malo brzinu.
Zaobljeni prijelaz izmedu trupa i krila mozes najjednostavnije napraviti od stiropora i onda na to stavis malo stakla ...
Sa slike ispod napravis par malih rebra od balze i izmedu njih zaljepis stiropor, a onda sve izbrusis i zaoblis od njih.
Koji motor mislis koristiti, odnosno koji edf setup ?
hvala,. prošli mirage sam radio od stiropora po jednoj verziji od takvih nacrta.. samo šta je bio pusher prop. Mislim da je Philip Noel pustio par takvih narcta, jer sam po jednom nedorađenom krenuo raditi ovaj. Falilo je dosta stvari ali svidio mi se dizajn krila, pa sam precrtao na novo. Vjerojatno tada nije bilo lasera, jer nacrt nije bio dobar za rezanje zbog nepravilnih, isprekidanih i duplih linija.
Edf setup je inicijalno ovaj haoye 127 mm fan i scorpion HK-4035-630KV, našao sam dosta threadova na rcg-u, kako su modificirali fan da daje dosta dobre performanse, no ideja je da fan može ići van, tako da kad dobijem neku realnu težinu modela i testiram setup, možda čak i zamjenim nekim manjim i efikasnijim od možda 110 ili 120 mm.
Sad makisimum je na 12S, dok opet tu mogu dogurati na skoro 2kg samo sa baterijama
Htio sam ostaviti raspon od 8S do 12S pošto još nemam sliku koliko bi to sve skupa moglo biti teško i kakve će mi točno baterije trebati, zamislio sam možda dva punjenja, jedno recimo u kombinaciji 2puta po 4S do nekih 8000mah za možda ležerniju vožnju i dva puta po 6S nekih 5000 mah za neko guštanje
Inače za haoye mi se svidio zvuk..
Haoye 127mm 5inch fan Yellow aircraft f16 edfA-10 Scorpion 4035-630kv, Haoye 5" Fan on Dual 10S setup 2upravo sam bacio kostur na vagu.. trenutno sami kostur u grubo ima nekih 970 grama, s time da još treba nešto materijala skinuti i obrusiti.. ali za sada računam da ima 1kg bez plankiranja.
znači da će gore doći još možda do 500gr balze(vjerojatno manje)
retrakti od nekih 300+ gr,
serva sigurno nekih 100-120 gr
motor i edf 500 gr
znači nekih 1900 - 2000 gr u grubo.
baterije nekih 1600 - 2000 max
i recimo da ide još nekih ostalih gluposti tipa žice, boja lak.. do 800gr?
Znači da bi bio ispod 5 kg spreman za let.. od recimo 3.8 do 4.8 kg.
Ono šta očekujem od power setupa je minimum 5kg, samo više.