Zašto bi se krila uopće rastavljala, ako nisu prevelika ? Eto ja danas na livadi imao u rukama 5 pari krila, što mojih, što tuđih i niti jedna nisu rastavljiva ! I sva su letila i preživjela letove !
Ako su krila rastavljiva, gotovo uvijek imaju u sebi vodilicu u obliku cijevi koje se onda nataknu na bajonete. Bajonete mogu biti dio trupa ili se krila sa umetnutim bajonetom onda nekako prišarafe na trup, spoje gumicama ...itd.
Varijacija ima podosta, ovisno o vrsti, veličini , težini, namjeni modela.
Moja preporuka: izbjeći spajanje ako krila nisu prevelika, jer povećava težinu, pravi koljeno sklono lomljenju ramenjače i naravno - sada bi trebalo uslijediti pitanje:
kako napraviti vodilice u lijevoj i desnoj polovici krila da točno pašu jedna na drugu i da je spoj 'fit' ?Pa tako da napraviš krilo koje nije djeljivo sa ugrađenom vodilicom i onda ga prepiliš po pola i stvar paše u djelić milimetra !
Nekada 'davno' imali smo modelarske tečajeve, male škole modelarstva gdje smo to naučili. Danas toga uglavnom nema, ali ostale su mi knjige, skripte, pe-de-efovi, pa Arosovic, ako ti treba piši, poslati ću ti pak know-how attacha !
Damir