Imaš u profilu odakle je tko od nas, ja sam iz Bjelovara, ali cnc nemam zbog aviona
jer skupa je to igračka... ali koristit će i za izradu modela kad bude vremena
ali ne komercijalno, bar ne još...
vidio sam u tvojim postovima da pričaš i o prešama za depron, i one postoje ali najbolja varijanta je ekstrudacija u kalupima a ne prešanje ako te zanimaju takvi pothvati... samo sve to skupa je ozbiljno ulaganje koje zahtijeva i ozbiljne kalkulacije, analize isplativosti i masu popratnih zajebancija
a da ne govorim da trebaš i specijalizirano radno okruženje za takav stroj (prostor) tako da ti sam stroj najmanje košta od svega na kraju...
da te još ispavim za ovo da je lagano sa cnc-ovima... nije nimalo, jer treba napraviti kvalitetnu pripremu, ovo što je na slikama je samo proba na brzake
a trebao bi biti 2.5D priprema za glodanje kalupa
za što treba puno sati crtanja u vektorima...
trebaš uživati u modelarstvu i letenju, nemoj se zamarati sa prešama i cnc-ovima jer svi modeli se na kraju krajeva brzo sklepaju i ručno...
sramota je, ali ja još nisam stigao nastaviti dalje od one probe, eto, što da ti kažem ali ljubav prema avionima ostaje
i naravno plan za dalje je tu, ali nastaviti ću na tome raditi kad bude vremena...