ok dečki, ajmo redom.......... da li su lipo opasne, jesu.... svi smo se u to uvjerili u nedjelju.....
dakle, kao i većina koja je vidjela stvar u živo, kupio sam odmah 4 lipo vreće.. i izgleda bacio novac jer na žalost one ne predstavljaju neku zaštitu, sa njima ili bez njih stvar je više manje ista....
ako se baterija zapali u vreči ili izvan nje pomoći nema
Lipo Battery Fire Containment Testnakon ovog, provel sam dan razmišljajući o kutiji koja bi bila 100% sigurna, bez obzira gdje bila, autu, stanu, na hrpi novina, rezultat mora biti isti kontrolirano zapaljenje lipice..... s tim da kutija bi imala za početak 2 zasebna odjeljka za punjenje 2 baterije i ako se jedna zapali, druga mora biti 100% neoštećena, jer ni kvalitetne lipo baterije nisu badava.....
s tim da bi kutija bila za punjenje i pohranu, sigurnost bi bila ista dal se puni ili samo prenosi, a imala bi ventile tak da višak dima izlazi a sprečava se ulazak kisika, tak da se reakcija lipice smanji na minimum.....
koncept je gotov, samo još moram starome sve detaljno objasniti kak i kaj da napravi jer ja nemam vremena igrat se sa plehom....pa bude ubrzo i prototip, osim funkcionalnosti bude i dosta šminke, profi izgled, ubacim malo karbona i stavim potpis .....
uglavnom, odlučil sam da se definitivno upuštam u to