Opet raskopao heli, rješavam taj šugavi wobble, izgleda da je problem u novom V1.2 firmwareu na Futabi. Promjenili su D gainove za ekipu koja koristi ne-Futaba servače i izgleda da je taj gain sad brutalno previsok (200%) i treba ga spustit na 50-100% i skije onda ne bi trebale tolko wobblat.
Kaj se tiče vibracija, i dalje imam neke high-freq vibre (@Wespen i Simpi - upravo provjerio i ne smije bit pjene u rezervoaru) okrenuo sam torque tube (onaj ležaj koji je dobio malo CA više ne zapinje, vrti se kak bi i trebao)
Idem se igrat s Expert menijima (
) pa bumo vidli kaj bu izašlo.
Inače danas sam odletil 3 rezervoara i motor sve ljepše radi kak zatvaram igle (ali ovo gorivo ima premalo nitra pa jako brzo pređeš iz bogate u siromašnu smjesu, 2-3 klika, morat ću nabavit kvalitetnije gorivo s više nitra i ulja), autorotacije s ovim čudom su toliko nevjerojatne... Očekivao sam da će bit fora, ali ovo je nevjerojatno, heli stoji u zraku jako dugo. Imam osjećaj da je lakši (manje mase) od 450ke, ali frka me letit to čudo. S 450 si misliš ajde baš i da te pogodi neće te ubit, al ovog me bome strah
Sve u svemu, bude malo zajebancije oko svega ali nije mi žao kaj sam išao na nitro (iako je već galon skoro pukao
) i opet bih to napravio. Najbolje imat jednog nitrača i jednog elektro i to po mogućnosti od istog proizvođača da možeš đorat dijelove
E da, nisam niti glavu dobro podesio, a tlaka mi je to sad radit jer nemam ni swash leveler, a kliješta za ball linkove sam negdje posijao (prekjučer na preljevnici)
Odo se igrat s Futabom, nadam se da će se sutra bolje ponašat