Polako se pocelo raditi na modelu. Kao što sam mislim vec spomenuo ovaj ce model biti u mjerilu 1:5 tako da mu je raspon krila iduljina trupa nesto malo preko 2m, pa ga kao takvog mogu uz djecju sjedalicu transportirati u karavanu. Posto je kit izrađen u
verziji "A", prvo cu krenuti sa vizualnim modifikacijama u verziju "M" kojih najvise ima na repu, ali ima puno posla i na trupu odnosno kabini posto je model u osnovi predviđen za benzinski pogon.
Jos uvijek nisam odlucio dali cu ici na 10 ili 12S, posto ovdje glavnu ulogu ima odabir motora (a kojih u velicini ~6063 te mase 650-750gr. nema bas previse na 12S) te naravno i konacna masa modela (pogonske celije, napajanje, elektro podvozje...)
Krenuo sam preradom horizontalnog stabilizatora. Završetke repa verzije "A" jednostavno sam odrezao te uljepio nove blokove od balze tako da cu izraditi nove zavrsetke u odgovarajucem mjerilu.
Nastavljam "grubim" radovima na trupu... kao prvo morao sam odrezati unutrasnji dio kabine tako, da ce biti isti demontazni i samim time pogonske batke moci ce se mjenjati kroz gornji otvor trupa otvaranjem kabine. Naravno taj otvor na trupu morat cu sada dodatno pojacavati, dok cu na unutrasnjem izraditi neke vrste okvir na koji ce fiksirati poklopac kabine te koji ce se onda u cijelosti otvarati. Ostalo je izraditi jos nekoliko dodataka na vertikalnom repu tipa dodatni trokutasti prelaz iz trupa na vertikalni stabilizator te dva malena horizontalna stabilizatora na gornjem dijelu. Sada slijedi ostakljivanje dodataka 25gr. staklom, kitanje i konacno brusenje, ali jos prije toga na trupu cu zaljepiti prednja trokutasta prelaza horizontalnog stabilizatora