"BEZKICMENJACI"
je pravi izraz za Jezgro Hrvatske Nacije a to nisu Dalmatinci nisu Slavonci nego vi koji se izdajete za velike i jedino prave Hrvate,
osvrnite se nazad i pogledajte proslost,
lizali Guzicu Austrougarskoj pa Madjarima i u drugom Svjetskom Ratu Musoliniju i Hitleru i u ovom Ratu ponovo Njemcima,
izabrati Demokratskim glasanjem Ljude koji treba da vode Zemlju i odmah ih popljuvati je karakteristika Vas,
nemate svoje JA !
nepoznate sami dovoljno vlastiti Jezik,
Zrakomlat-Helikopter,
Sablje-Rotori Helikoptera
Samokres-Pistolj
Uhicen-Uhapsen
Putovnica- Pasos
i jos mnogo toga,
DIJASPORA - samo zahvaljujuci Dijaspori i Parama koje su dali je Hrvatska danas Hrvatska a prema njima se odnosite nistavno i prikazujete ih kao Teret ove Hrvatske,
I Dalmacija je Hrvatska pa je Advokat od uvijek Advokat i Hiljada i danas Hiljada,
Mlatite ovdje PRAZNU SLAMU umjesto da zavrnete Rukave i prihvatite se posla a to necete izbjeci kada dodje EU a to Vama vecini SMRDI - RADITI
cast malobrojnim izuzetcima !
Poz. Iv
A zašto smo onda otišli iz ove lijepe naše?
Ja sam otisao prije 44 godine a sumnjam da i Vi ne biste otisli da vas tamo netko zeli,
"Jelsingrad" Tvornica Strojeva i Ljevaonica Celika, 800 zaposlenih 1966 godine,
PET - 5 - zaposlenih su imali Auto,jedan od tih pet ja,
Novine su pisale tada kako Covjek iz proizvodnje ima zaradu vecu od Direktora Preduzeca a otisao sam kada mi je Njemac vlasnik Firme i sam Vazduhoplovni Modelar zakucao na Vrata i pozvao me da dodjem raditi u njegovu Firmu koja je imala glas najbolje u Bajernu,
a kako sam daleko u mome zanimanju stigao o tome vi ne mozete niti sanjati.
Ali pametovati,e tu vam malo tko moze parirati.
Poz.iv