Ako ti susjedi zidaju kuće a ti živiš u šatoru onda ćeš valjda i sam poželjeti i sebi sazidati jednu. Tak bi bilo logično da bi i mi htjeli u uniju ko i naši zapadni susjedi kad nam se sviđaju njihove stečevina i prava. Samo nas malo muči onaj dio da to treba sve i zaraditi, stara boljka ovih prostora, nitko nebi niš radio a svi bi sve htjeli imati. Interesantno kak se sa zapadom i europljanima volimo uspoređivati a sad nebi htjeli s njima u uniju, čudno.
Ako naši političari budu dobro i u pravom svjetlu zastupali naše interese kao države nemože biti lošije. Jasno da se javlja sumnja kad se zna kako se pregovaralo, morate ovo i ono guzilo se ko na štajgi razbacivalo teritorijem i djedovinom ko kum na svadbi sa lipicam kad klinci viknu kume izgore ti kesa.
Ako pogledamo naše susjede Slovence ipak im nije tak loše u toj uniju, lete malo bolje avione nego mi
Hoću reći ako ne uđemo u eu ostali budemo postrance i zajedljivo i sumnjičivo komentirali i dalje jaukali kak je sve u banani umjesto da se pokrenemo i bar pokušamo nešto napraviti. Ako i unija ne saživi djelit ćemo sudbinu ostalih iz te unije, nije ni to naj gore kaj se može dogoditi, nema za ništa u životu garancije.
Još uvijek nas se gleda kao jedan dio raspadnute Juge pa bi već bilo i vrijeme da se otrgnemo od te Juge i prije ostatka te Juge nastupimo kako i treba biti u uniji kao država Hrvatska. Malo nas vrijeđa i to što nas europske zemlje i zapadni svijet gleda do sad kao neandretalce, pa umjesto da napravimo korak naprijed rađe bi se vratili u špilje. Treba respekt i poštovanje zaslužiti ne pada to sa neba.
Po meni mi imamo dobre izglede u uniji. Nažalost teško da bi mi uniju mogli bilo što prodati u ovoj situaciji, jedino kaj možemo prodati to je rad, i to je sasvim realno. Poljaci su tako krenuli i do sad su odradili dobar posao. Osim toga lijep potencijal imamo u turizmu i poljoprivredi pa bi im mogli prodavati u uniji zdravu i prirodnu hranu a oni nama gmo ko i do sad
Ljudi u uniji ima aviona i helikoptera za kupiti a kod nas nema, zašto? Zato jer nismo u uniji
A ovakve rasprave se vode već duže vrijeme po netu i birtijama. Meni se čini da je našim političarima jako važno pod kojom strankom ćemo ući u uniju a susjedima koji nisu u uniji da ne uđemo prije njih jer budu sami ostali u mraku.
Tak da od tuda i taj bunt, bi nebi u uniju, puntaju nas ko i uvjek
malo se šalim, za uniju jesam al kaj ćeš kad u demokraciji svatko ima pravo na svoje mišljenje