ono što ja konkretno vidim a to je da jedino zenmuse ima konstantno dobre video uradke u svim položajima i kutevima što niti jedna druga platforma nema.
Moje mišljene da kvalitetu videa od kopterworxom i sličnih platforma se može dobiti i sa fotičem fiksno vezanim za dobro utirman multirotor sa iskusnim pilotom isključivo u sobnim uvjetima.
Dok god se koriste serva još ako su remenic u pitanju odziv je jako slab i nikakav i to ni pod razno ne može držati kameru stabilnom.
A da ne kažem da način na koji je ta platforma spojena za multirotor i težište u kojme stoji fotoaparat ne da nema veze sa centrmom težišta nego je sigurno bolja snimka bez platforme nego sa njom.
Samo ljudi vole takve platforme jer gledaju jubito filmiče a tamo se vade samo najbolji kadrovi koji su ovakvi ili onakvi.
Ovje je moje mišljenje i kao što sam rekao davno dji zen-muse košta koliko košta ali je trenutno najbolja stabilizacija koju možeš kupit kao gotovu.
Što se tiče veličine i težine kamere postoji razlog zašto je stavljen nex 5 ili 7 i zašto će vijrovatno imati bolje stabiliziran video nego ista platforma sa gh2.
Da ne objašnjavam u detalj sve je bilo i uvjek će biti vezanao za balans centriranje i ukupnu težinu.
Da skratim gh2 je teži od nexa i sami time če biti lošije stabilizirna na istoj platformi u ovom slučaju znmmuse u zahtjevnijim uvjetima rada.
To je tako tko ne vijeruje nek čeka rezultate pa nek uspoređuje.
Jedino ako zenmmuse za gh2 varijantu radi jače motore da bi se doblia ista snaga po gramu kamere drugačije ne vidim da može raditi isto.