Bok!
Svi MIGovi koje sam radio radjeni su od Coroa...koliko vidim, jedan se i trenutno prodaje ovdje na forumu, a star je valjda 2 godine. Što se tiče cijene - cca 200kn sam plaćao 2 table (1 od 4mm i 1 od 2mm), svaka tabla ima 2 kvadrata. Ispada 4mm je cca 75kn/m2, a 2mm cca 25kn/m2....tako nekako....
Osim MIGova radio sam recimo i visokokrelac
raspona 1500mm s flat-bottom krilom. Sve čvrsto i stabilno. Kao što je eewan napisao, vrlo je otporan na padove, meni su uglavnom kod padova popuštali ljepljeni spojevi, materijal sam po sebi nije pucao - samo opet staviš CA ili hot-glue i to je to. Ako lijepiš s hot-glue dosta je jednostavnije nego s CA, ali ti to dodaje i extra težine (na MIGu od 1kg je dodalo cca 10%). Još je bitno - pametno je prije ljepljenja "spaliti" - uzmeš blow-torch ("brener") i samo trčeći provučeš po površini da se površinsli sloj masnoće, otapala itd. ispari (površina je masna jer se coro ploča radi ekstrudiranjem kroz kalup). OPREZNO! vrlo se lako topi!
Vidi kako frajer radi Zero - brzo i jednostavno:
coro zero fuse part 1Uglavnom, 2mm je super za krila, samo radi strukturalne čvrstoće je bitno da kanaliće okreneš okomito na spar. 4mm je super za tijelo.
Ako trebaš još neki savjet, slobodno se javi, izrezao sam brdo coroa, pa se skupilo nešto iskustva s tim...
Tomislav.