Odustao sam od žiroskopa direktno ispod aparata - mali luft u zupčanicima i uz jači gain ode u oscilaciju . Stavio sam žiroskope na fiksni dio nosača i trenutno petljam sa eksternim potenciometrom. Cilj mi je dobiti oko 110 stupnjeva na pitch osi - znači od horizonta do pogleda prema dole ( 90 ) + oko 10 stupnjeva na svakoj strani za stabilizaciju od ljuljanja koptera, i 360 stupnjeva za panoramu, samostalni nosač sa baterijom neovisan o letjelici.
Inače vrlo brzo vratim nosač na "default" mode kada letim, pitch+roll korekcija oko +- 12 stupnjeva upravljana i napajana sa koptera, svi su videi tako snimani ...
Ja sam uzeo Savox sc-1256tg i nisam primijetio nikakav poseban luft, isti kao i u svim ostalim servima ( s tim da su mi ostala serva uglavnom jeftinija :-)
U vezi rezolucije nisam doslovno izmjerio, ali evo razmišljanja:
1. Kada imaš prijenos 1:6, standardnih 120 stupnjeva na servu bude 20 stupnjeva na izlazu, izlazni korak za servo od 1024 koraka bude 0.02 stupnja što je dovoljno, ne treba bolje niti se primjeti ako se stavi bolji servo. Međutim ograničen si sa pomakom +-10 stupnjeva.
2. Ako želiš upravljanje kamerom sve do "pogleda prema dole", treba ti oko 110 stupnjeva na izlazu. Ako imaš kameru od pola kile i više, moraš imati prijenos, jer servo direktno spojen nema dovoljni moment, može oscilirati i sl. Jedno od rješenja je vanjski potenciometar, tada 110 stupnjeva za servo od 1024 koraka daje korak od 0.11 stupnjeva, što je već primjetno skakutanje na videu. Savox od 4096 koraka u slučaju vanjskog potenciometra daje korak od 0.027 stupnjeva, znači imamo rezoluciju na području od 110 stupnjeva kao normalni servo na 20 stupnjeva. Naravno, elektronika mora moći generirati 4096 koraka za servo, npr. mikrokopter generira 2048 nivoa i svaki precizniji servo na MK nema koristi ...
Dobra informacija za ServoCity ... moram se samo suzdržati da opet ne uzmem nešto pa da mi stoji godinama, već imam punu sobu takvih sitnica koje sam naručio u "momentu inspiracije", a poslije samo stavio sastrane