motor i vibracije drugio motor :) March 16, 2012, 11:38:13 pm dali brusless motori stvaraju vibracije? i dali ako nema maingeara glave itd stvara vece vibracije nego kad je sve sklopljenoznaci samo motor montiran na motor mount i na frame
Odg: motor i vibracije Reply #1 – March 17, 2012, 06:37:40 am Ako nije balansiran stvara vibracije. Starenje je neizbježno ali zato odrastanje nije
Odg: motor i vibracije Reply #2 – March 17, 2012, 12:17:25 pm Quote from: zokizo on March 16, 2012, 11:38:13 pmdali brusless motori stvaraju vibracije? i dali ako nema maingeara glave itd stvara vece vibracije nego kad je sve sklopljenoznaci samo motor montiran na motor mount i na frame Misliš kada se vrti samo motor? Pa količina vibracija proizvedenih bi trebala biti ista, znači pri nekom RPM će biti neka frekvencija.Kad u tom trenutku spojiš main gear, vjerovatno će se izgubiti ta kritična točka RPMa gdje nastaja vibracija i malo će se pomaknuti, a vibracija će se tada širiti preko main gear, uglavnom neće biti dobro.Ako baš imaš takav slučaj provjeri magnete ako je novi motor, ako je bio u udesu, provjeri da li je osovina ravna i da li pleše u ležajevima.
Odg: motor i vibracije Reply #3 – March 17, 2012, 07:02:19 pm na manjim djirima ima vise vibracija taknes skiju osjetis vibracije na vecim djirima ima puno manje vibracija al svejedno lagano se osjeca na skijama
Odg: motor i vibracije Reply #5 – March 17, 2012, 08:17:39 pm Quote from: zokizo on March 17, 2012, 07:02:19 pmna manjim djirima ima vise vibracija taknes skiju osjetis vibracije na vecim djirima ima puno manje vibracija al svejedno lagano se osjeca na skijamaNormalno je da ima vibracije, možeš čak i balansirati brushless ako želiš. Također postoji rezonantna frekvencija na kojoj jače vibrira ali na višim obrtajima manje. Najbolje je imati što manje vibracija ali naravno postoji i razina tolerancije. FUTABA 14SG, T8FGSUPERT-REX 700E V3 V-Bar DFCFIVE F8X.04 DJI A2 Z15 GH3
Odg: motor i vibracije Reply #6 – March 17, 2012, 08:53:37 pm Quote from: Luxo on March 17, 2012, 08:17:39 pmQuote from: zokizo on March 17, 2012, 07:02:19 pmna manjim djirima ima vise vibracija taknes skiju osjetis vibracije na vecim djirima ima puno manje vibracija al svejedno lagano se osjeca na skijamaNormalno je da ima vibracije, možeš čak i balansirati brushless ako želiš. Također postoji rezonantna frekvencija na kojoj jače vibrira ali na višim obrtajima manje. Najbolje je imati što manje vibracija ali naravno postoji i razina tolerancije.prije nisam isao za tim ali probam i typhoon 450 i ista prica isto na malim djirima vibrira dok na vecim puno manjea u letu nema nikakvih problema niti rep bjezi niti se cudno ponasakako se balansira motor?
Odg: motor i vibracije Reply #8 – March 17, 2012, 09:44:35 pm @ tomislav zg , zbilja si doktor , preverza fora ,ali sad budemo i motoriče balansirali dx9-xd8-gobac630
Odg: motor i vibracije Reply #9 – March 17, 2012, 10:01:26 pm Letim ja tak s DeXovim quadom, sve super sve 5, ali budući da nije baš bio kontroler složen kak treba, bubnem ja laganica s jedno 15 m u zemlju direktiva. Fino se sprašilo, ali ja "po plinu" i u zrak. Odletil sam cijelu batku i nakon kaj sam sletio, skužim da mi fali 1/8 jednog propa Kakvo balansiranje motora (naravno, osim ak ne snimaš i tome slično)A pogotovo na heliju, ako vibracije ne remete rad žira ili ako nisu baš očite (u zraku, ne na podu), nemaš brige
Odg: motor i vibracije Reply #10 – March 17, 2012, 10:04:38 pm vidjet cemo kad stignui svi djelovi pa kad montiram ako bude zajebavao cu ga probat izbalansirat nemam sta zaj***t ionako je zajeban
Odg: motor i vibracije Reply #11 – March 19, 2012, 04:27:02 pm nasao stranu koja je sjebana sta sad da brusim malo po malo dok ne dode u "nulu"ili neko ljepilo epoxi kap dve 3traku ljepljivu necu jer mi je vec 2 puta odletjela
Odg: motor i vibracije Reply #13 – March 19, 2012, 06:45:50 pm Quote from: robi1kenobi on March 19, 2012, 04:55:14 pmJa bih brusio s finim šmirglomto je i meni odmah palo na pametalijedan stari majstor mi je rekao ni slucajno sa smirglom jer ce se "prasina" uhvatit za magnet pa moze otici u lezajeve itd itd tako da za sad nemam pojma cekam da mi jos netko da neki savjet btw gledam po netu i vidim da to nije nimalo rijedak slucaj da se motori moraju balansirat cak i poznatije marke koje ima puno jacu kontrolu znaju biti debalansirani
Odg: motor i vibracije Reply #14 – March 19, 2012, 07:25:35 pm ok za elektro, a kak ovo izbalansirat? 26 kubika benz malo ga trese u dubokom leru MVVS26 ccm gas engine - F3A model Evolution from Ultra-RC