Danas sam imao priliku letjeti sa Nine Eagles Sky Climber kupljenim u Pluramaksu pa evo kratak review:
Znači radi se o ovom modelu:
http://www.pluramaks.com/shoppingcart/products/Nine-Eagles-Sky-Climber.htmlModel je napravljen od neke vrste pjene( elapor, epo ili nešto slično) raspona 2m i dosta je sličan easy- glideru, pjena nije ni pretvrda ni premekana, ali napadnu ivicu krila bi bilo dobro zaštititi sa selotepom ili nekom drugom folijom jer bude inače nastradala od visoke trave kakva je sad na kanalu gdje smo letjeli!
U kompletu se dobije sve osim baterija za stanicu u koju idu AA baterije!
Znači model sa servačima, ugrađenim motorom, lipo 3s 1800mAh i punjač za istu , prijemnik i stanica na 2,4.
Elisa je sklopiva 9x6, krila se rastavljaju u dva dijela, a nataknu se na "ramenjaču" u obliku okrugle karbonske šipke koja pri krajevima ima zareze u koje se kroz proreze u krilu utaknu plastični osigurači koji ne dozvoljavaju da se krilo razdvoji ( što mi se iskreno više sviđa nego Multiplexov sistem kod easy glidera) , a isto tako i "i horizontalac" je moguče odvojiti radi lakšeg transporta!
Na krilima su eleroni koji nisu spojeni preko Y kabela nego su "umixani" preko stanice, pa pomoču lijevog prekidača na stanici oba idu dolje i ponašaju se kao flapsovi/zračne kočnice!
Stanica ima još jedan prekidač koji služi za dual-rate koji je po defaultu podešen na 80%, što je po meni malo i treba ga namjestiti na cca 50-60% (pažljivo pročitati uputu za stanicu i podesiti dual rate u oba smjera jednako)
Potrimali smo komande modela u nulu, provjerili i podesili težište i odlučili baciti model iz ruke bez motora za prvu probu! Model jako "glatko" leti, ni prebrzo ni presporo, i sa svime u nuli je letio skoro savršeno, malo je samo trebalo potrimati dubinu; odlučio sam odmah u letu dodati "gas" da vidimo kakav je pod motorom.Naravno kod rada motora "nos" se diže gore i potrebno ga je stalno kompenzirati s komandom dubine pošto stanica nema mogučnosti mixanja dubine i gasa!
Model fino penje več sa 50% gasa, A sa 100% ide super iako neide vertikalno! Pri full gasu vuče nešto više od 17A tako da baterija trpi oko 10C što je super!
Iako je na kanalu bilo srednje do dosta vjetrovito, model se ponašao odlično, i bio sam vrlo ugodno iznenađen!
Zračne kočnice su dovoljno učinkovite i fino uspore i stabiliziraju model pri slijetanju, a model i dalje ostane dovoljno upravljiv!
Frend koji je kupio model i koji je do sad letio sa Nine Eagles Sky Runnerom, vrlo brzo se priviknuo na ovaj model, pogotovo kad smo podesili dual rate pa mu model nije bio toliko "živčan" za početak letenja, a nakon par "krugova" uredno je letio i bez dual-rate-a kad se vjetar malo stišao!
Po meni model vrijedi novca koji je plačen, pogotovo ako se nekome neda zafrkavati sa samogradnjom, nego je više željan letenja! Stanica se može barem malo podešavati pa je to još jedan plus, a ima i dual-rate i zračne kočnice! Sa modelom se može jako fino zajedriti! Model je RTF, znači napuni batke i voziiii!
Iskreno, ugodno sam iznenađen s modelom!
Inače , susjed- Novi zagi je nešto i snimio, pa se nadam da če staviti snimku!
Btw u pluramaksu kao rezervni dio postoje krila s bajonetom-ramenjačom a koštaju cijelih 350 kn, tako da bi se dala iskoristiti za samogradnju, neki trup od stiropora i vozi, a isto tako mislim da bi bila dobra i za samogradnju neke FPV letjelice!
Eto , nadam se da je ovo moje trkeljanje nekome bilo od koristi!
Pozdrav svima, denis!