Od kada su došle ove full karbon elise na tržište po pristupačnijim cijenama za nas hobbyiste, bojim se da bu ozljede bile još veće.
jer ta elisa ne bu pukla dok ne dođe do neke kosti, a one male kao u prstima, mislim da može i prerezati.
How sharp is a full carbon fiber propeller?problem kod multija je taj što ako stojite pored njega, i zavrte se elise nekontrolirano pa model krene,
bilo instinktivno zaštitite se nogom/rukom ili nešto već zapne za prvu elisu do vas, ona se i zaustavi,
no big deal, no ostale se razvrte do maximuma jer su slobodne,
a pošto je prva blokirana, onda preostale prevagnu model i sve one završe na modelaru....
vidio sam svega na svoje oči,
od toga da mi se na stolu zavrtilo WOT 6 propova na hexi prilikom flashanja firmwarea,
precvikao je palicu na aurori a mene zahvatio samo rubom jednog propa, i to sam imao ogromnu sreću.
do toga da je žurbi jedan drugi modelar htio poleti multi iako je stanica javljala da je prazna batka, letio je u hoveru na
20cm od poda, kao neće niš bit ako padne...
no kada se ugasila stanica model je u ful gasu krenuo gore, bio sam blizu i primio ga rukom za nogar i držao dok se batka nije ištekala.
da nisam imao sreće pa ulovio ga, odletio bi kilometar u vis i pao dole kao kamen,
model oko kilu, mali quad, nije neka mrcina od 10kg, istina,
ali to je bilo u centru grada, trg.Franc. republike, da padne nekome kila s te visine na glavu,
ili završi kod nas na stolu
ili ga nema....