molim pomoć oko pronalaženja plana LR 79 (lučki remorker) August 29, 2012, 12:42:16 pm Služio sam 79/80 mornaricu u Puli (K.Rojc), a potom na LR 79.U prodavnici kod slavoluka u Puli kupovao sam materijal i napravio dve makete Kiti-šarka.Posle vojske nisam više imao vremena za maketarstvo, a to volim.Već desetak godina me kopka da napravim maketu baš tog remorkera.Sada valjda imam više vremena, manje je i posla / ili /pa sam odlučan da počnem.IMA li ko ideju gde da tražim planove? Znam samo da je bilo više ovakvih remorkera, (LR znači lučki -mali- remorker, a postojali su i veliki pučinski-vatrogasni remorkeri) i to u svakoj vojnopomorskoj oblasti, a i u civilnoj službi. Ovaj "moj" se razlikovao u krmi su bili mornari, a u pramcu salon, na pramcu PA topče, na krmi vitlo sa sajlom za vučenje avionske mete, (motor nije radio, namotavali smo je ručno - 800 m. - mladost!) U Tivtu sam video jedan prepravljen, ali niko nije mogao da me uputi igde o planovima, nacrtima ili tehničkim podatcima.Možda neko zna da li se i danas koji od njih koristi?Možda neko zna adresu kakvog muzeja ili arhiva gde se možda ovi planovi mogu naći, ili ime graditelja (firme) ovih brodova.Svakako sam zahvalan za svaki trag.