After run ulja ima svakakvih, HPI ili traxxasovo su se pokazali ok, kan npr ovo:
http://www.ebay.com/itm/HPI-Racing-Nitro-Car-Engine-After-Run-Oil-50ml-101909-/251494173167?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item3a8e3889efDovoljno je staviti 4-5 kapi kroz karb kada se filter skine i kada se doda pun gas tako da kapi prođu odmah dolje (poželjno da otvor na radilici bude također s gornje strane), te tada alnasovati par sek da prešprica cijeli motor iznutra.
Što znači ako se ne koristi dulje vremena?
Ostaci nitro goriva u motoru će reagirati sa zrakom več i nakon jednog dana a rezultat je kemijska reakcija u kojoj nastaje voda, a voda = korozija, naravno ovisi i o postotku nitra u gorivu, ja uvijek stavim after run pa makar ću ga sutra opet koristit.
Zupčanici na nandi su od vrlo izdržljive legure, ne troše se gotovo ništa ako je sve pravilno uzubljeno i centrirano, od pogonskih dijelova za svo ovo potrošeno gorivo sam morao promjeniti jedino ulazna zvona za prihvat kardana na prednjem i zadnjem diferencijalu, te lamele za kvačilo i opruge za njih.
Lamele je gotovo nemoguče pokidat sa 21-icom na asfaltu, na offroad je druga priča, razmišljao sam što bi bilo da probam stavit 28-icu neku dobru gore na nandu, uf to bi se katapultiralo ili bi se vrtilo na mjestu nebi mogao ni krenut
i koliko bi onda dobivali po tamburi pogonski dijelovi? Ali taj odgovor se može dobit samo na jedan način - staviti 28-icu.
Također kod nitro autića je bitno da je filter zraka uvijek nauljen, sitne mrvice bi ga u kratkom roku pohabale jer brzina vrtnje na radilici zna priječi 30000 okretaja.