konačno se snimilo nešto, i moram priznat da nisam zadovoljan svojim neznanjem oko uploadanja i nekog osnovnog editiranja filmića
mislim, mogu ja staviti to gore kako je snimljeno, ali je ogromna razlika u zanimljivosti kad se filmić malo uredi, doda nešto ili još bolje oduzmu dosadni i/ili mutni/negledljivi dijelovi
prije sam koristio vimeo, činjenica je da je slika puno bolja nego na jubitou, ali počeli su nešto gljiviti sa limitima, pa se uploada 100 godina, pa se uploada 101 godinu i na kraju veli "error" i ajd opet, ... je, sigurno hoću... NE
uglavnom, prešao na jubito i sada pitanja su:
1. kad uploadate film na jubito, da li nakon uploadanja koritite one njihove opcije za "popravku slike"?
2. da li to ikad "popravi" sliku u smislu kontrasta/boje/manje treskanja/bolje svijetlo?
3. rezanje/spajanje filmića - znam kak se to radi u virtual dubu, da li ima neki drugi alat koji to bolje/brže napravi, bez da se mora opet kompresirati+što ne prepoznaje .mov format (onda sam to u jubitou rezao)
4. vaš prijedlog softwarea za obradu? (nešto jednostavno, osnovne opcije, alida nije online kao u jubitou, nemam ambicija režirati novi titanik ili prohujalo s vihorom
)
to bi bilo to za sada, hvala unaprijed na pomoći