Evo i mene konaco se vratio kuci s puta i odmah sam se bacio na posao. Novi projekt hexa.
http://img253.imageshack.us/img253/6375/img1097i.jpgOstatak slika imate u txt prilogu (50kom)
Imam par pitanja vezano za izgradnju:
1. uzeo sam elise (
link) s rc timera:Carbon Fiber 8x4.5" CW CCW Counter Rotating Propellers koje planiram koristiti na 4s bateriji, posto cujem da DJI su sklone pucanju.
Problem je sto dji motor ima narezano, a isto tako i dji elise te prop sjedne fino na motor dok ove ne sjednu na "glavu" i sami time ostane malo mjesta par navoja(cca pola ili 1 navoj)) za stegniti iste.
DJI prop
Carbon rc timer prop ima samo krug
Ovdje se moze vidjeti razlika kako to izgleda tj sjeda na motor:
DJI prop
rc timer prop
E sad dali je to dovoljno iako sumnjam ili postoji neko drugo riješenje. (davore ti si rekao da pase
pa ja ih narucio)
sad manje pitanje tj vise mi treba savjet:
2. posto stavljam FPV zanima me kako najbolje slozit tj postaviti video transmiter na frejm kako nebi smetao ili pravio probleme gps/komasu ili nazi?
Koja kombinacija je bolja izmedju plejtova(gornje i donje ploce) ili na top gornje?
Ja sam nesta to stavio pa viditi koje bi bilo bolje ili mozda nesta trece svaki savjet je dobro dosao. evo slike
Video transmiter radi od 7-14V tako da nisam siguran dali moze podnjeti 4s ubacit cu ubec od 12V.
i zadnje pitanje koje mislim da znam odgovor ali za svaki slucaj da provjerim
Na video transmiteru ima 2+5 zica. Dvije su napajanje, a od ovih 5 dvije su 12V izlaz za kameru koji ne planiram koristiti te ostale 3 su video i 2 audio. 1 audio je na 6MHz, a drugi na 6.5Mhz to vjerovatno spajam oba kao stereo ili spajam samo jedan?
Ovdje mozete vidjeti link na shemu i na AV transmiter -
LINKDok se ceka na odgovore i savjete bacam se dalje na posao. Moram ici pokupiti ubec, a i LCD 7" koji sam nasao na njuskalu i sloziti sve da to bude FPV ground station.
Toliko za sada