Rješenje fish-eye na GoProu je prodati GoPro i kupiti bolju kameru
Šala, ali sad ste me podsjetili kak me zastupnik GoPro (ili dealer, koji je već *urac) uvjeravao kako je fish-eye ustvari poželjan i da je to super kad ti distorzira cijelu sliku (kad smo snimali Pannonian Challenge u Osijeku)
Čovjek zna, jel...
U svakom slučaju, rješenje je naravno namontirati gore drugu leću. Ovaj softwareski workaround radi, ali nije to to.
Nazalost ali potpuno si u pravu,
skuzim da pored gopro koja je odlicna za svoj segment, trebam i normalan fotic ( na srecu imam) i kameru ( nazalost nemam).
Nadao sam se da moze sve, ali realno odlicna mala kamerica za odredjenu primjenu.
Kada zelim akciju s cela ili modela odlicna, za snimanje po kuci i normalne kamera stvari bas i ne,
to sto nema zoom mi i ne smeta toliko ali snimak u prostoriji pod normalnim svjetlom se moze zaboraviti.
Narrow mod radi samo na dnevnom svijetlu dobro.
No kako imam povecu listu zelja i red prioriteta posudio sam kameru od kolege pa se snalazim,
ljepo je zazvucalo dodas filter na video i normalan snimak samo click daleko, tako nesto obecavaju i s stabilizacijom a u stvarnosti razvuce sliku na sve strane kao da sam pod utjecajem.