Hajde da malo i ja zagnojim u ovoj temi: slažem se sa Hrvojem.
Moje iskustvo.... moju prvu stanicu pred nekoliko desetljeća ganjao sam sa cink-karbon (uf, to je koštalo),a u zadnje vrijeme koristio sam se i sa alkalnim, Nixx, LiIO, LiPO, jedino nisam probao sa Pb iako ima neke specijalne accu za čuvanje memorije u velikim serverima (ako ih netko hoće-poklanjam 4 kom 2 V/2800 mAh).
NiMH po meni su u apsolutnoj prednosti, pogotovo one sa malenim samopražnjenjem (Eneloop ili Recyko).
Vrlo banalan razlog: proizvođaći još ne konfekcioniraju masovno LiPO baterije u stanice koje proizvode, najvjerojatnije zbog njihovih 'nezgodnih' svojstava eksploatacije, pa tekuća elektronika u stanicama nije u potpunosti prilagođena.
Evo vam i još jedan argument: nas troje letilo jučer na samo jednoj stanici od 15 h pa do kmice i batke niti napola ispražnjene (Permabat).
I da ne zaboravim: Recyko je GP-ova varijanta Eneloop, isti kapacitet, kod nas sam ih nabavio ovdje:
http://baterije-zagreb.hr/baterije/?tag=recykoČovjek mi je složio paket za stanicu kolege Ivana i on veli da je OK.
Kraj mojeg gnojenja....
Damir