a kaj je sa spektrum stanicama. svako drukcije govori?
Ne želim tvrditi za neki brand koji ne poznajem dovoljno, ali ono što pouzdano znam jest da se 99% sve elektronike proizvodi u Kini. Sve uspješne kompanije bez iznimke koje su opstale morale su proizvodnju premjestiti u Kinu, jer inače ne mogu biti konkurentne na tržištu.. Eventualno projektiraju ili samo dizajniraju proizvode u Europi / Americi a proizvodnja je povjerena nekom za naše pojmove gigantskom proizvođaču u Kini, koji je toliko specijaliziran i opremljen u proizvodnji konkretnog asortimana da je bilo kome besmisleno razmišljati o vlastitom proizvodnom pogonu.. Naš problem je što ne možemo uopće percipirati što je Kina u tehnološkom smislu danas - to su takve tvornice kakve mi nismo nikada vidjeli.. Uzmimo za primjer Apple - najvrijedniji brand u svijetu, a sve delaju u Kini.
A di je tu Spektrumova stanica - sam zaključi..
Ak jte to baš toliko muči, napravi analizu.. Otvori Spektrum, vidi na PBC pločici tko ju je proizveo, koje su marke potenciometri, switchevi i ostale komponente, potom neka to učini još netko tko ima Turnigy x9, pa možda nešto i zaključite zajedno....
Uostalom, kaj te to dira ? Radije utroši vrijeme u nešto kreativno ili odi s curom u kino, nego što tu samnom debatiraš o porijeklu modelarske opreme...