Već sam pisao bezbroj puta, al ajde bum još jednom...
Turnigy 9x je ok stanica za letit zagije, ali nije dobra za multije i fbl helije jer su joj potenciometri zadnje smeće i nikad nisu u centru, osciliraju im vrijednosti itd... Da ne pričam o lošim switchevima itd., prošlo mi je kroz ruke 10ak tih stanica i na svakoj je nešto bilo u ku*cu. Ne vrijedi ni centa više od tih 70$ ili koliko već košta, ali za tu lovu JE MRAK. Nitko ne kaže da ona ne vrijedi te novce.
Već sam napisao da su Turnigy ESC-i dobri, radi ih HobbyWing
Ima i dobrih Turnigy motora, radi ih EMP
Align je zadnje govno što se elektronike tiče (3GX, poddimenzionirani ESC-i u kitovima koji bi bili loši i da su predimenzionirani (mislim na struju), governori su presmiješni, servači su im loši (osim nove HV serije), DS650 pogotovo voli crknut, ostali brzo dobiju luft) tak da si stvarno uzeo lošu firmu za usporedit
I naravno da nitko ne radi nešto savršeno, ali kad jednom probaš dobar servo, shvatiš razliku između njega i nekog škarta. Ja sam imao na Velocityju pitaj Boga kak stare servače (Futabe BLS451 i BLS251) bez pol mm lufta i radili su savršeno, eto ih sad na bratićevom Fusionu. Jedan takav servo košta prek 100$, ali ima brushless motor, puno momenta i brzine i TRAJE. Možeš mu radit kaj hoćeš, ali taj servo ne crkava. I ono najvažnije - nema lufta.
Eto postoji na tržištu dosta kopija MKS-a DS95 (KST, KDS i Turnigy) i svi rade i to sasvim dobro, ali failure rate im je opasno visok. Ne smiješ do kraja zašarafit case jer onda motor binda i servo zgori. Cijena jednog je 20-ak baksa + shipping, a za 40ak dobiješ MKS DS92A+ koji je identičan 95ici osim toga što ima plastičan case.
Pa ja osobno radije dam stotinjak kn više po servu nego da još više povećam eventualnu mogućnost da pogodim sebe, nekog drugog ili sjebem heli.
Napravili su valjda nekakvu suradnju s MKS-om i servačima s brushless motorima (mislim na Turnigy), ali je MKS valjda skužio da sam sebe jebe tom kombinacijom i prestali su ih radit za njih. I dalje rade OEM servače, ali za firme koje i dalje pošteno naplate svoje ime (npr. Outrage) i samim time ne ruše prodaju MKS-u.
Primjera ima bezbroj, ali to je ionak nebitno. Heliji su po mom mišljenju dosta opasni sami po sebi, ne znam da li si svjestan kaj radi karbonska sablja pri 2800 okretaja ak te pogodi?