hmmm. Danas malo u HQ uz kahvu razgovarao s mojim spotterom ( od milja ga zovem SHELDON pošto sve zna)
Analizirajući video, buzer se kasnije javio. Prvo se RC JAZO nagnuo na desno, ispravio te ponovio postupak. Buzer se čuje nakraju drugog naginjanja. Mišljenja je da se ponovila greška-smetnja iz Vrane. Bio sam udaljen oko 375 m ( po Google Earth mjerio ) a na visini oko 30m. Ispod mene nalaze se 2 caffe bara i cesta sa parkiranim autima. Možda je netko u tom trenu otključavao auto sa daljincem. Pošto sam bio blizu ceste a moj predajnik CHAINLINK 433 bio je postavljen na manju snagu, moguće je da je netko dok je otključavao ili zaključavao auto unio smetnju u prijemnik. Pošto se to dogodilo samo 2x po 2 sec, toliko svi obično i pritiskamo na ključu opciju za otvaranje-zatvaranje brave na autu. Pošto je moj predajnik ovaj put za razliku od Vrane bio aktivan, preuzeo je upravljanje ( sva sreća da je faca prestao pritiskati ključ ) te se više taj događaj nije ponovio. Pošto se RC JAZO nagnuo u stranu, kontroler je po preuzimanju upravljanja pojačao "gas" da izravna quada i došlo je do naglog pada napona, što je uzročilo aktiviranje buzera.
NARAVOUČENIJE: letači koji koriste TX 433, oprez ako se u blizini nalaze auti. Bolje je tada upravljati na većoj snazi TX. Domet ključa za otvaranje brave auta je možda oko 30 m ali ipak možda postoji mogućnost unosa smetnji u RX 433, ako je letilica niže, tj. bliže izvoru smetnje a daleko od TX.