Re: Gotivo za 2t i 4t Reply #45 – December 31, 2012, 11:48:48 am Samo da naglasim danje wiki uredjivan od strane korisnika. Tako da ima i tamo dosta netocnih ili polu tocnih informacijaMilos @ Galaxy S3
Odg: Gotivo za 2t i 4t Reply #46 – December 31, 2012, 12:09:38 pm Evo šta mi kaže čovjek od kojeg sam kupio gorivo, iako ovo sa "pranjem" mi baš i nije jasno??? Znam da se biodiesel pri proizvodnji ispire, ali metanol ili ricinus ?? Nisam baš slušao na satovima kemije, elektrotehnika mi bolje leži "Ispričavam se ako sa metanolom nešto nije u redu, ali to je friški metanol i ne bi trebao sadržavati vodu. Ja sam ga koristio za biodiesel i nije bilo problema.Možda vam zbog lužnatog medija dolazi do saponifikacije, probajte dodati kiselinu (solna ili ocat) da soli prevedete u topljiv oblik te ih uklonite sa 2-3 ispiranja vodom" Gaui X3Trex 600NSeagull Decathlon 20cc
Re: Gotivo za 2t i 4t Reply #47 – December 31, 2012, 12:38:54 pm On misli da koristis to za ciscenje bio diesela te da ga iz njega ispres. Jel to onaj s njuskala link ili ?Milos @ Galaxy S3
Odg: Gotivo za 2t i 4t Reply #48 – December 31, 2012, 01:01:15 pm Da sa njuškala, ne kupujte!!!!! Gaui X3Trex 600NSeagull Decathlon 20cc
Odg: Gotivo za 2t i 4t Reply #49 – January 03, 2013, 04:49:48 pm Quote from: Remote on December 31, 2012, 11:05:00 amNije štos biti u pravu.....činjenice su da SDespot zna i da sve što je nabrojeno stoji.Ima još detalja koje on nije želio nabrajati, a jedan od njih je i korištenje ''full'' sintetičkog ulja,koje podmazuje i na veoma visokim radnim temperaturama, glow motora.Danas ,u moderne izvedbe glow motora spadaju svi ispod 10 godina starosti.Jako žučne polemike se o gorivima vode i na jednom od najjačih modelarskih foruma na svijetu RCM&E(30 tisuća registriranih članova), a držim da mi nismo ništa slabiji,u znanju i pameti, od UK članstva.napomena:Šteta(trgovcima se ne isplati) što u Hrvatskoj nemamo tzv ''local shop''-ove,tako da u kvartu ili ulici, možemo kupovati sve za modelarstvo,uključujući i gorivo.Svima na forumu želim Sretnu Novu 2013. REMOTE,koliko ja znam, minimum 15 godina je Sinteticko Ulje u modelarskim gorivima i jos uvijek su misljenja veoma podijeljena da li Ricinus ili sintetika,Castrol, jedno od najpopularnijih ulja je Ricinus glavni sastojak,ja vozim od uvijek na Ricinij i svi koje znam oko mene ali ne kazem da je ovo drugo losije,svatko ima svoje argumente.