Pošto mi je Damir sugerirao da je bolje otežat balzu rješio sam to ovako
Stavio sam poprijeko dvije balze 10x5 po dužini i u sredini između njih 8x8, a poslije je L profil išao preko njih da ih dodatno stisne
[attachimg=1]
[attachimg=2]
[attachimg=3]
[attachimg=4]
[attachimg=5]
[attachimg=6]
Nije mi hića pa sam danas samo jednu stranu krila napravil a sutra ću drugu jer mi se nije dalo radit još jednu šablonu, a ovak opet obe strane krila idu u istu šablonu pa će biti ista
nastavlja se................
Gledajuci kako Kolega Marijan plankira Krilo i snalazi se kojekako raznim pomagalima,dobro je a ja sam za moje Krilo uzeo Spravu koju koristim za ovakove prilike od vajkada.
Rebra- pored sve tocnosti kod skidanja iz Sendvica ih obiljezim brojevima a istim redoslijedom ih stavljam na Krilo,
Guma - je veoma duga i posebna za Slobodno Letece Modele Gumenjaka,nakon dva starta ona za letenje ne vrijedi i ako nije za baciti,ranije sam uzimao Gumu 6x1mm dok vec izvjesno vrijeme u upotrebi je 3x1mm, 6x1 ima za kupiti i tu sam vec narucio,njom imam vecu povrsinu nalijeganja na plank, nanosenje Gume je veoma brzo i Balza izvanredno nalijeze,nikada nisam imao problema.
Lajsne sa stiftovima se prilagode dubini Krila.
--------------
002-20 komada Rebara,deb. 2mm na Vagi
003-Sablon za busenje Centroplan rebara sa poretkom kao sto ce biti na Modelu (Zagiju)
007-Centroplan rebra slozena za busenje
Centroplan Rebra spojena Mesing Cijevima,unutarnji promjer 3mm
Klotz za slajfanje kosine Napadne Letvice kako bi dobio tacnu Konturu za nalijeganje planka
Sablon za plankiranje