Cool. koristiš isti štos kao i Njemac iz MK ili ?
Nisam proučavao kako točno radi MK. Ja imam 2S bateriju, GPS spojen na serial->bluetooth u kapuljači, letjelica ima bluetooth->serial i čita poziciju mog GPS-a , kompjuter zadaje komande letjelici tako da je uvijek okrenuta prema meni - okreće se letjelica, nemam yaw os na gimbalu ...
MK je to izbacio pred 3 godine
Znam za to, ima još hrpa videa
http://www.youtube.com/watch?v=2nG7SrWn000http://www.youtube.com/watch?v=n_v4i4b4WI4Međutim, stabilizacija mu je loša i video nije upotrebljiv za neku komercijalnu upotrebu.
Moj video je više zezancija , ne mislim da sam napravio nešto revolucionarno
ne može to zamijeniti dva operatera nikako.
no ajde, bolje je nego 1 samo, ako nemaš kolegu nekog na raspolaganju.
Naravno da ne može zamijeniti dva operatera niti je to cilj. Cilj je autonomna letjelica. Iduća faza je obrada videa, detekcija ljudi , auta i sl. te ovakvo praćenje bez da meta ima GPS transmiter. Nakon toga detekcija zgrada, drveća i inih prepreka te autonomno kretanje izmađu zgrada bez GPS-a, uz izgradnju karte prostora kroz koji letjelica prolazi.
samo prozivanje ekipe s gopro (i malim gimbalima) djecom, iza leđa na drugom forumu
(dok si tu na flyfreaku sudjelovao u temi i uploadao svoj pokušaj izrade istoga)
je onak, nesportski malo
S ovim si me zatekao
Meni se čini da je zezancija očita i odnosi se na mene. Osobno imam i GoPro i mali gimbal i kao što si rekao, pokušao sam sudjelovati u izradi istog za 50$.
Uostalom ne vidim kako je to iza leđa, pa drugi forum je javan i dostupan svima.
Helikopter nisam stavljao ovdje jer je to tema za birtiju, nemam puno veze s njim osim što sam ga uslikao i sliku iskoristio za zezanciju.
Očito me ne poznaš dobro, pa slobodno navrati na kavu kada nađeš vremena da to ispravimo
Ma taj helikopter je stara krama 200 godina i to sa flybarom.
Upravo tako. S njim je došao video koji je sniman s njega, katastrofa. Nema veze sa sportom kojim se bavimo.
Ne znam što se točno planira s njime, ali je činjenica da može biti u zraku 2 sata te vjerojatno odraditi neke misije koje multirotor još uvijek ne može...
Hvala svima na komentarima !