Odg: ZENMUSE OD 50 DOLARA !!!!
Reply #863 –
e ja sam sprobal taj durafix prvi put prije par mjeseci... i stalno ga koristim od onda
stvar je vrhunska, samo treba dobar plamenik koji može zagrijati kak spada...
radi točno onak kak je opisano ako se zagrije aluminij(i ostali metali koje spaja) na 400-500 stupnjeva, ovo s 300 kaj pišu je jako nategnuto
uglavnom nesme se grijati po durafix šipkama nego se grije aluminij i sprobava se dok se šipka počne topiti, a šipka se mora strugati po materijalu, ne tiskati u njaga
i da, točno je da je spoj čvršći od samog materijala, kontaktni spoj na okruglim cijevima nema šanse da pukne na spoju ako je dobro spojeno.... ako se grije šipka pa se ona jedva ulovi za materijal... normalno je da spoj uopče ne drži tak da ak se to događa, krivi je postupak
i da napomenem, kvadratne profile (iz baumaxa, bauhausa i sl.) jako loše spaja u odnosu na normalan aluminij iz željezare
kod takvih čudnih legura aluminija pomaže jako ako se površina kod spoja zabrusi malo.... ali to ej još neusporedivo lošije neko kod normalnog aluminija...
a kod grijanja takvih eloksiranih profila okolni dio "vara" se uništi, potamni jako i užasno grdo izgleda....
tak da preporučil bi normalan aluminij iz željezare, koji se jako lagano može ispolirati do "kromirane" površine
uglavnom ja te šipke koristim za spajanje konstrukcije na prototipima modela, jako olakšavaju posel, posebno kad se spoj može ispolirati tak da se ne primjeti di je spajano