Zima je...pivac stoji na jednu nogu .. i sve tako, ne može se letiti modele. Dakle, vrijeme je da dovršim neke projekte koje sam prije započeo.
Mala šlep-kantica za jedrilice, tako do 1 kg težine treba mi , jer neda mi se razvlačiti više sajle za jedrilice bez motora.
Povratak na nitro ne dolazi u obzir, dakle struja i nešto čvršća konstrukcija koja može preživjeti nespretne manevre i ponijeti malo više baterija da mi ne bude jedna batka=jedan šlep.
Odabrao sam neku konstrukciju visokokrilnog trenera i preradio je po mojim željama, nešto slićno Jarun75-ovom Charteru, ali sa radnim nazivom ''Münchhausen" - baron poznat po fantastičnim pričama. Valjda će i ovaj model biti nekako živopisan obzirom na namjenu.
[attach=1]
Trup sam napravio od laganih okume-šper rebara i bočnih stijenjki koje su od balsa-špera, koji je ovdje nešto deblji i lakši od ekvivalentnog topola špera koji se obično ugrađuje u takve modele.
Njuška je posebno debeli balsa-šper kako bi izdržala cukanje i posrtanje te udarce koji mogu nastati kada model rula po travi i vuče jedrilicu; pregrada je olakšani lipa-šper, motor se montira 'naopako' jer tako osovina ima više šanse za preživljavanje.
Pogled sprijeda otkriva i utor te nosač motora, te otvor u koji se ugrađuje ESC sa rebrima van kako bi hlađenje bilo poboljšano.
[attach=2]
Obzirom da je kod šlepa teško na tlu upravljati samo vertikalcem, ugrađujem prednji okretni kotač:
[attach=3]
Izduž trupa, u spojevima sam postavio tanke lipove letvice, tek toliko da se nađe, vjerojatnost zatezanja i trzanja su prilično velike i nebi htio da u zraku ostanem bez repa, dok njuška sa motorm leti prema zemlji, a rep visi na jedrilici koja se pokušala šlepati...
Damir