Ovo sada postaje stvar inata - šteta je da dobro građen model ne pokaže sposobnosti...
može se primijeniti ono pravilo 1/3, znači uz poluge na modelu jedan gram skinut sa repa znači 3 grama manje na nosu modela!
Po nacrtu, Mimi ima težište na 50-70 mm od napadne ivice krila; ja ga letam sa skoro 80, ali je razlika kuteva krila i horz. staba u mojem slućaju skoro 0 st, a sam horz je brušen u nesimetrićni profil.
Time je model opako nestabilan, ali je modificiran sa eleronima uz 50% diferencijala na njima čime se korigira uzdužna nestabilnost, dok je lateralna prepuštena mom znanju ili ne znanju rc-letanja. Takav Mimi dobro čita termiku, ali stalno traži 'palicu'
Što bi ja učinio ?(molim, ovo nije savjet jer ne želim savjetovati iskusne, ovo je samo ideja):
Dremelom izbušio rupe na horz. i vert. stabilizatorima koliko je moguće da se ne naruši čvrstoća i te rupe prekrio najlakšom folijom. Ako bi time olakšao rep barem 2 grama, naprijed bi to bilo 6, ukupno 8 grama.
Izbrusio bi samu špicu modela i na nju zalijepio olovo - kako bi isto bilo što dalje od CG - ovo je isto kao na onom A1 modelu Cirrus
Odredio CG na 75 mm od napadne ivice...i presvukao krila što lakšom folijom kako bi površine iza CG što manje narušavale balans.
D.