konačno okalupljivanje
Mirt,
molim te ako ti nije Problem ili ne zelis,tada u redu,
ali me interesuje koliko si vremena potrosio na samo polaganje ovoga sto se na slici vidi,mislim na ovaj nacin laminiranja,prvi premaz Materijalom koji je otporan na trosenje
i otprilike koliko kosta materijal koji si u gradio na ovo sto se vidi na velikom kalupu,
pocev od ove trece slike odozgo
Pozz
danas sam počeo s prvim premazom,gelkotom u10 h,želiranje oko 1h,drugi sloj 160g,želiranje 1h,onda 360g nekoliko slojeva,jedan sloj karbon kevlara,to te netreba zabrinjavati,jer imam dosta reslova pa to upucam u kalup,mada je to nepotrebno,i zadnji sloj zavrsio u 16 h
Ne Mirt, ne zabrinjava me,
ne zelim ti sugerisati ovako ili onako,dozvoli samo da Kazem kako ja to uradim i dobijem veoma laganu i cvrstu Formu i za malo vremena,
poseban Kunststharz za ovu namjenu a povrsina toga je veoma tvrda i treba izbjegavati svaku dodatnu doradu,
taj materijal je u Kutijama vec u omjerima pripremljen, promijesas i prospes po najvisoj povrsini,po modelu,tvrdim Kistom razmazes da bi imao debljinu ca. 2mm,
nakon 20-30 minuta isto sa time sto je ova masa jeftina i prilicno gusta,ona je za 20-tak minuta tvrda i sada u velikoj Kanti-Posudi stavis Granulat Plastike posebne za ovu namjenu, postoji jeftini Epoxi kao dodatno vezivno sredstvo za ovaj granulat,on nije za laminiranje pogodan,
ovaj Drveni Ram ostaje kao sastavni dio Forme i ispuni se do ca.1-2 cm. do vrha.
sav posao za oko 2 sata zavrsen, nikakve Tkanine nisu potrebne,
ja cu na taj nacin raditi Forme za MIG-15 i opisat cu u slikama i tekstu,
Model cu uraditi od Balze i poletiti ga,Trup podijeljen uzduz,kako bi po njemu mogao uraditi Formu i poslije toga nastaviti letiti njime,takodjer Krilo i repne Povrsine,