U ovo zimsko vrijeme kada uvjeti za letenje nisu baš nešto napravio sam si novi quad kojem je glavna namjena vježbanje fpv-a i testiranje/zabava. Napravio sam ga u "H" obliku da mi motori ne budu u kadru kada je GoPro gore, a materijali korišteni za frame su drvo i šperploča, da vidim kako će se to odraziti na vibracije u odnosu na druge frameove koje imam. Vizualno nije neki ljepotan, no to i nije bio primarni cilj, već da bude što jeftiniji i jednostavniji za napraviti i popraviti. Vrijednost materijala od kojih je frame napravljen je 20-tak kuna. Prvi let je odradjen u dnevnoj sobi, a sada cekam bolje uvjete da vidim kako leti vani.
Frame:
Krakovi - bor 10x10 (7,90 kn 1m - Bauhaus))
Baza - 4mm šperploča (neki komad cca 35x35 cm - 7 kuna - Bauhaus)
6 šarafa (3mm) sa maticama je prebačeno sa drugog quada (ne znam točnu cijenu tih šarafa, ali jazavac ih koristi na svojim frameovima)
Nogice - običana karton (od kutije za cipele) presavinut dva puta da formira trokut
Zaštita za kontroler - kutija od namaznog sira Dukatela
- paše savršeno, a ovdje na slici je samo donji poklopac jer sam slikao prije nego sam izbušio sve rupe na drugom djelu
Elektronika:
Kontroler - KK2.0
Motori - Scorpion 1050 Kv
Regleri - 10A
Propeleri - 8x4,5
Baterija 3S - 2200mah
Masa RTF quada je cca 670 grama. Vjerojatno se dao koji gram još uštedjeti, ali to ostavljam za neke druge prilike. Sa GoPro gore bez kućišta biti će oko 750 grama.
Vjerujem da bi u zraku mogao biti 10-tak minuta sa 2200mah baterijom. Sad samo treba pričekati malo ljepše vrijeme