Ja sam imao dobrog mentora koji me u startu podučio što treba napraviti i kome se obratiti...pa sam tako uz dobrog prijatelja koji mi je odmah rekao ako se mislim baviti time kao npr...MULTIROTORE, ZAGI, RAZNE AVIONE, HELIKOPTERE...općenito modele da si prvo i osnovno priuštim stanicu...dobru stanicu...jer onda si sebi olakšao život.
Ja sam kupio auroru sa 9 kanala i prijemnik sa 9 kanala za pančohara ali prije njega sam bio na simulatoru phoenix koji ima praktički sve što leti.
To ti je 90% stvarnosti i to ti preporučam ako nisi nikad do sad letio.
Inače će ti sve postati preskupo, razbijat ćeš modele i kukat tu po forumu.
Dakle, prvo je bila stanica, pa simulator, pa lagani trikopter da se učim, pa hexacopter koji sam naručio sa brdo opreme poradi snimanja i slikanja.
Sad slažem zagija 140 za fpv ali pošto sam malo picajzla...kupio sam još jedan zagi da mogu letit njime i učit se dok ovaj ne bude gotov. jer ne želim slupati odmah na prvu zagija sa brdo opreme na njemu i ko zna kolike noći neprospavane.
Ali opet napominjem...imam simulator na kome redovito letim i nikad...ama nikad nisam razbio model mojom greškom.
Samo zahvaljujući dobrim ljudima tu na forumu i dobrim savjetima koje sam poslušao.
Netko je nervozan i želi sve odjednom...ali tako ne ide prijatelju.
Dakle...idemo ispočetka...
1. DOBRA STANICA
2. SIMULATOR
3. SIMULATOR
4. SIMULATOR
5. AKO IMAŠ NEKOG MENTORA
6. PRVI LET
Ako ti ja mogu pomoći, tu sam...ali vjerujem da će se i drugi uključiti u razgovor i pomoć