Kako sam dobio par upita za nacrt Bixler-a, odlučio sam da podijelim i ostalim kolegama modelarima
.
Frend mi ima grafičku tiskaru pa mi je malo pomogao oko izrade kopije pomoću slika kaj sam prikupio preko googla.
Original je dugačak 925mm a ova kopija je 923,95mm, znači skoro u 1mm točnost. Mislim da je sasvim dovoljno jer kod rezanja i brušenja ta mjera nika neće biti točna originalu.
Ovaj projekt je započet u ljeto 2012 i još uvijek se nije maklo s mjesta, znači izrezan samo trup. Odlučio sam se ipak prvo trenirat na jadnom zagiu
.
Tako da nacrt krila još nismo izradili osim profil, mada mislim da ovaj koji je priložen možda nije 100% vjeran originalu. Isto tako nije napravljen nacrt za vertikalni stabilizator i elevator.
Ako se nekom da ko ima original Bixler-a napravit neka ručna kopija bio bih zahvalan, pa nek posta sliku ovdje u ovoj temi a ja ću se već potruditi da to prenesem u cdr i pdf file.
Evo par slika za početak, ovaj nacrt je izrezan na ploteru na komadu kartona(neki tanki)
[attach=1][attach=2]
Link za download nacrta (fuselage and wing profile)
https://www.dropbox.com/sh/t6qgbknioriu3nc/NZF_OkuhbOŠirinu trupa, način brušenja i izdubljivanje samog trupa prepuštam vama jer ipak je ovo modelarski hobby.
Ja sam koristio stiropor širine 8cm(ili10cm?) i mislim da će to bit sasvim dovoljno da se u to ubaci sva potrebna elektronika i baterija po volji.
Kad zatopli krećem sa projektom dalje jer mi treba malo veći prostor(čitaj terasa) u odnosu na ovaj gdje sam trenutno(prostorija 2mX1.5m).
Pozz