Specifikacije:
Ulazna voltaža 6v do 8v (max 2s lipo)
Motor output 6v do 8v (max 2s lipo) 6A
Motor type: brushed motor od 1A do 3A, 2 do 7 polova
Signal ulaz 400Hz
Pwm izlaz 8 Khz
Težina 10g do 15g
Direct Drive Gimbal (Jazz DDG) 2Driver je moguče spojiti na bilo koju pločicu koja podržava kamera gimbal.
Konkretno koristim KK2 zbog ekrana koji dozvoljava fino mjenjanje i podešavanje postavki na livadi.
KK2 je fleshan sa Openaero2 software-om koji u tom slučaju služi za stabilizaciju kamere.
Driver naravno radi i sada bilo kojom drugom počicom tipa multiwii, naza wukong ili nešto treče.
Bitno je napomeniti da pločica služi kao enkoder i mora biti postavljena na os na kojoj je i kamera.
Pločica koja stabilizira kamera gimbal, ne može se koristiti i za letenje.
Driver ima ulaz za napajanje ulaz za 2 signala i izlaz za 2 motora.
Driver djeli jedan mcu koji upravlja sa 2 h-bridge-a koja upravljaju motorima.
Sam MCU je mala tajna i tako će vijerovatno i ostati pošto su sanjega skinute specifikacije
i kada se bude prodavo biti će vijerovatno zaliven u smolu tako da se neče moći otvoriti bez da se
sve ne raspadne a i da ga uspije otvoriti nači će chipove na kojima ništa ne piše.(bojim se kineza) : )
Bez obzira na to cijena ce biti realna. driver će vijerovatno biti oko 390 kn (to još trebam vidjeti sa kolegom koji će ih raditi)
S obzirom da znam da ću biti najjeftiniji uz dobar rezultat ne brine me prodaja toga.
Više me brine proizvodnja koja je ograničena najviše ovom državom jer kod nas možeš kupiti samo gluposti koje nikome ne trebaju
i to po cijeni nerealnoj.
Usporedba djelovi koje bi kupio kod nas s time da ih isto moram naručiti jer ih nemaju na stanju nikada bi koštao 700 kn.
A to su samo djelovi netko to treba i sastavit programirati (zaliti u smolu) : ).
A iz vana procijenite sami ako će cijena biti oko 400 kn.
A da ne kažem da tražimo i jeftiniju varijantu koja radi isto kao i ova sa slabijim MCU i drugim h-bridge.
Pa bi cijena mogla sa vremeno iči još niže i to vierovatno do te mijera da nitko neče ni pomišljati da to radi samo će kupit.
Slična stvar kao i sa multirotorima i elektronikom koštali su kao suho zlato a sada je to smješno.
U ostalom za ovu cijenu nebi ni ja izmišljao toplu vodu nanovo.
Evo još jedan video sa zadnjim motorom tj će ostati pošto je lakši za 20g i radi bolje od onoga prije
Jazz Direct Drive Gimbal (DDG)3