Hi dečki,
Eto i mene nakon 25 godina što mi je hydro model od Simpropa – sweety – ležao u šupi.
Iako je sve ispravno, odlučio sam kupiti Twin Star II, napravljen od «Elapora»-a, kakti neka verzija Styropora, ono je a ipak nije. Prije kupnje sistemom Ebay de – Slovenija, Ljubljana – već je tamo stigao, skinuo sam manual za sastavljanje, potom nabavio još Lipo akku 3200, te od Park Flyer Plastics (USA) naručio Twinstar II Float Plane Convversion Kit – što bi značilo jeftin dodatak za pretvorbu u hydro avion (već stiglo u Zgb – bez carine).
Ali zaboravih ljepila – mislio sam da je u paketu ali nije – kako su mi javili iz Ljubljane.
Multiplex (proizvođač modela) naglašava:
«Ovaj model nije napravljen od stiropora ™, a to znači ne koristiti bijela ljepila ili epoksi. Molimo budite sigurni da koristite cijano-akrilat ljepila isključivo, po mogućnosti u suradnji s cijano aktivatora (udarač). Preporučamo srednje viskoznosti cijano. To je postupak: sprej cijano aktivator na jednom licu Elapor ®, ostavite ga da se osuše na zraku za oko dvije minute, a zatim primijeniti cijano ljepilo na drugu lice. Pridružite dijelove, i odmah ih pozicionirati točno.»
To me zbunjuje, jer CA ljepila ima bezbroj i kakva je to dvojnost korištenja CA ljepila sa cijano aktivatorom – kažu «udarač» ma što god to bilo?
Pa bi lijepo molio iskusnije modelare da mi daju neki savjet. Da li zanemariti uputu i koristiti samo UHU POR? (Danas zvao «Bolton» - 01/3336-755 isporučili su u Bauhaus – dakle ima ga u Zgb).
-------------------------------------------------------------------
Nadalje, nisam kupio (opet zaboravio) punjač za LiPo Pack 3100 mAh 3S 40C 11.1 V
te sam u dilemi da li ovaj Equilibrium 3.5 AC/DC 50W (ima ga u Ptuju (SLO) po 58.80 € - link:
http://www.modelarstvo-stopar.si/product.php?id_product=2008 ) bi i po cijeni i po kvaliteti bi odgovarao? Dostupan je i PC program za uvid u niz kontrola.
Pa... izgleda da sam preopširan, molim admina da uzme u obzir da nisam mogao kraće pojasniti moje dileme, pozdravljam ekipu.
A ovo bi trebala biti slika TWIN STAR II.