Vjerujem da će model biti pravi a isto tako da čaš podjeliti sa nama svoja zapažanja sa ovom vrlo interesantnom izvedbom.
Što se vitoperenja tiće ( nisam stručnjak ) i svoje zaključke donosim poslije praktičnih testova nemogu ti sugerirati što od toga dvoje izabrati.
Mnogo se pisalo o tome ali u konačnici koliko znam geometrijsko je prevladalo jer je jednostavnije i jeftinije ( i ja sam ga ispitivao).
Kod Aerodinamičnog se koriste različiti profili, kompliciranjije je za izvedbu i upitnog dobitka ( matematički je lakše izračunati geometrijsko).
Svoje zagije ( a bilo ih je dosta ) testirao sam primjenjujući geometrijsko vitoperenje od -1 do -4 negativnog vitoperenja i mogu ti reći da nisam osjetio nikakva poboljšanja čak što više više flatera kod večih brzina.
Kao što rekoh u jedrenju i sporom letu nisam primjetio prednosti vitoperenja.
ALI ( uvijek postoji ono ali ), delte i klasićna krila nisu isto.
YODA ima washout -8 i stvarno smješno izgleda kad se izreže na CNC-u ali na svim nacrtima je tako i ne preostaje
nam ništa drugo nego testirati ( Damir ima izrezana krila pa kad ga složi sljedi testiranje).
Tvoj koncept sa podešavajučim uškama je interesantan i ja sam ga mislio primjeniti na zagiju radi ispitivanja što bi ispalo kao neki kvazi geometrijski ali bazne upravljačke površine bi i dalje bili elevoni.
O upravljanju na taj naćin nisam razmišljao i baš me interesira kako će to kod tebe raditi.
Ja bih u svakom slučaju zadržao elevone kao osnovu upravljanja a testirao uške i njihovo ponašanje tako da se uvijek
možeš izvući iz neke nezgodne situacije ( uške kontrolirane preko switcha ).
Sretno sa izradom i testovima, držim palčeve
.