Skip to main content

Topic: TBS Discovery Clone + KK2.0 (Read 13111 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Odg: TBS Discovery Clone + KK2.0

Reply #30
Ma gledam bas kako se stavlja multiwii , ima sad nova verzija 2.2, ali je full kompliciraniji za posloziti nego Megapirate. Imas neki savjet u onom sketchu kad podesavam config.h kad sam slagao megapirate rekao sam koja je tocno koji je vezija Cirus kontrolera i on je koliko kuzim sam podesio koji hardware imam osim kaj sam dodao gps rucno

Reply #31
Koji si gps uzeo?
NEO-6M v2 ili LEA-6H.

Reply #33
@sekile  jesi li uspio podesiti KK2 kontroler da ti quad normalno leti? Meni quad sa KK2.0 leti super (uploadati cu video sa GoPro kamerom gore da pogledas), a kada dodjem sa posla napisati cu ti i svoje postavke pa ti mozda pomogne. Nemam SimonK reglere tako da smo u slicnoj situaciji :)

Sto se tice letenja fpv-a, KK2.0 je odlican (ako je dobro podesen) i moze bez problema odraditi sve što treba. GPS ti po meni nije potreban za fpv, pogotovo kada se ucis letjeti i ne letis predaleko (moze te spasiti iz nekih situacija, ali ako se njime trebas spasavati znaci da vec letis iznad svojih mogucnosti). Sa fpv-om treba ici polako, kao i sa "obicnim" letenjem, korak po korak i malo po malo savladavati vjestine i naravno dobro poznavati svoju opremu i njene mogucnosti i ogranicenja.

Reply #34
Ma super je KK2 ali nije bas da joj nesto previse vjerujem. Jednom mi je model iz cistog mira dok sam bio u hoveru na nekih 10m okrenuo naopacke I fljus, sve se polomilo kaj se moglo polomit. Dok naprimjer probao sam elninov quad sa nazom I osjecaj voznje je predobar, po meni vrijedi svake kune. Ja trenutno nemam toliko da uzmem nazu pa zato kemijam sa multiwiiem, ali tu fakat treba znanja to ustelat. Trenutno mi je ostao zabrikan nakon kalibriranja I sad moram naci nacin da plocicu vratim u zivot

Reply #35
Ja vec letim neko vrijeme sa KK2.0 i nikakvih problema, kolega Jazavac također. Ne znam što bi u tvome slučaju moglo biti problem, no ja KK2-u vjerujem :). Naza je dobra to nema govora, jedino je pitanje novaca kojih uvijek fali ;), no KK2 za novce koliko kosta stvarno dobro leti.

Evo video leta, a postavke pošaljem kasnije.

KK2.0 Quad with GoPro

Reply #36
he he vidi se da nisi nikad probao nazu....   ja sam letio na kk2 i bio mi je fakat ok, a onda sam probao nazu....  to je nebo i zemlja...  trebas probat....   mozes doc kad cemo ja i sekile ic letit da probas  :)

Reply #37
Ma lako je Majku, on je znalac kojem da KK namontiras na panj I zavezes oci on bi to vozio 3D , ali hocu reci da ne zelim riskirati gopro I ostale kerefeke zbog boarda od 30$. I jos jedna stvar, nakon nekog vremena voznje na nazi dobijes taj osjecaj da bi mogao I KK2 vozit bez greske

Reply #38
Ovo su moje postavke:

Roll Aileron
P gain 150
P limit 100
I gain 25
I limit 20

Pitch Elevator
P gain 150
P limit 100
I gain 25
I limit 20

Yaw rudder
P gain 200
P limit 20
I gain 50
I limit 10

Selflevel
P gain 50
P limit 20
Acc TR 0
Acc TP 0

Nadam se da ce pomoci.

Sto se Majka tice on je znalac zahvaljujuci hrpetini sati leta svega i svacega cime ima iskustvo koje ni jedan kontroler ne moze nadomjestiti. Kad smo se vec njega dotakli on je stavio KK2 na svoju oktu sa novim gimbalom i GoPro 3 i sve radi super. To sto KK2 kosta 30 dolara samo po sebi ne znaci da je los, no nije mi zelja zagovarati KK2, ako financije omogucavaju Nazu, samo naprijed, ona je odlican kontroler.

Reply #39
u bio sam stavio ovako visoke P gainove i tu je quad totalno divljao, tresao se kao da ce se raspasti, morao sam smanjiti sve do 50 da bi ga uopce dignuo sa zemlje. Sjecam se da je elnino na majkovom frameu imao tako visoke gainove i njemu je to funkcioniralo super

Reply #40
Jesi provjerio jeste li imali istu verziju softwarea?

Reply #41
mislim da nismo... moj je bio 1.5 ili 1.6  ne sjecam se vise...

Reply #42
Trebao bi pomoc multiwii znalaca jer se mučim, tutoriala ima slabo, a u principu ni neznam kaj trebam točno tražiti po netu tako da je podesavanje koma

- stavio sam Megapirateng fw na Crius AIOv2 kontroler i nakacio gore GPS i bluetooth sa RC timera
- to je sve radilo , mislim mogao sam se sa mission plannerom spojiti, ali nisam mogao kalibrirati acc , quad je uvijek bio nagnut, a tako nemogu krenuti letiti , pa sam probao staviti multiwii 2.1
- i to je proslo ok , spojio preko multiwii GUI i kalibrirao acc i super radi, ali kad sam krenuo kalibrirati Mag tu je nastalo zlo, jednostavno vise se nemogu spojiti na kontroler, ledice ne svijetle kao prije i kontroler se cudno ponasa
- nakon toga probao sam vratiti megapirate ali nema sanse, javlja gresku sa FDTI serial portom
- onda sam nekako uspio staviti opet multiwii, ali tu treba znati puno vise jer mislim da je na megapirate fw dosta toga vec unaprijed rijeseno, recimo kad odradi gps lock ledica svijetli zeleno, tu su ledice uvijek ugasene, jedino kad armam onda zasvijetle zelena i crvena, lagano dam gas a motori krenu i pustim throtlle , ali motori se ne gase dik ne odradim disarm

Dali ima netko u ZG da se nadjemo i prodjemo kroz to podesavanje , fakat me zanima, ali zbog posla imam malo slobodnog vremena i nemogu visit po stranim forumima satima da nekaj skuzim. A htio bi malo letiti, sad mi je vec quad na remontu duze vrijeme

Reply #44
Ja vec letim neko vrijeme sa KK2.0 i nikakvih problema, kolega Jazavac također. Ne znam što bi u tvome slučaju moglo biti problem, no ja KK2-u vjerujem :) . Naza je dobra to nema govora, jedino je pitanje novaca kojih uvijek fali ;) , no KK2 za novce koliko kosta stvarno dobro leti.

Evo video leta, a postavke pošaljem kasnije.

KK2.0 Quad with GoPro

Pa s obzirom kakva ti je snimka mogla bi se ekipa sa discovery quadom i nazom sa gps posramiti :)