Daklem, evo nešto što bi moglo zanimat one koji su se odlučili kupit neku letjelicu, a još ne znaju koju.
Već duže vrijeme slušam kako svi hvale Bixlera na sva usta, Bixler ovo, Bixler ono... I mogu reči da je sve to stvarno istina. Vjerujte im kada to govore.
Naime, za svoju prvu letjelicu, kada sam počinjao sa ovim, sam bio izabrao Skywalker Sirius EPO. I od kada sam ga složio, sa njim me pratila sama nesreća i bezbrojni padovi, a i kada nije bilo padova, situacija je bila na granici
I već kada sam pomislio da sam ja u pitanju i da sam antitalent za letenje (a nisam baš toliki), naručio sam Bixlera 2.
Kad sam ga složio i isprobao, odmah prvi let je prošao savršeno i avion je stvarno milina za voziti.
Moj savjet je, izbjegavajte Skywalker Sirius u širokom luku! Avion je koma, letne karakteristike su mu doslovno u k...
Naime, neki dan sam bio odlučio da mu dam još jednu priliku, i da na njega postavim FPV, jer ima veći tovarni prostor, ima puno mjesta unutra, stane 4000mAh batka, i ima jači motor.
I tako sam to jučer navečer sve uspio montirati i završiti, i otiđoh ga na kratko isprobati.
Od prvog poljetanja, pa sve do kraja leta, sam konstantno vodio borbu sa avionom, ko da smo se hrvali grčko-rimskim stilom, doslovno je svaka sekunda bila žilava borba da avion ne padne.
Avion ima užasne karakteristike leta, tromo reagira na komande, kada skrečete sa aleronima i elevatorom, ima spori odaziv, ali taj odaziv, kako se naginjete, postaje sve jači i avion sam ubrzava naginjanje u tendenciji da se skroz okrene, a u isto vrijeme mu nos počinje dosta ponirati, tako da mu u jednom trenu morate lupati skroz kontru sa aleronima.
Ma koma živa, let ravno je kako tako dobar, ali svako skretanje završava sa znojnim čelom u uzdahom olakšanja kada se avion jednom poravna.
Usporedbe radi, Bixler sa FPV-om vozi ko san! Let je lagan i smiren, avion ravno leti doslovno sam, bez potrebe diranja komandi, a skretanja su savršena, pa čak i ona oštra.
Preporuka: Izbjegavati Skywalker Sirius, a Bixler preporučujem svima! Stvarno san od aviona.
Danas krpanje Bixlera i vračanje FPV opreme na njega, a Skywalker ide u mirovinu.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk